Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • vraag het Mo: TIJDELIJK UIT ELKAAR GAAN?
  Rate this post

  Wat vooraf ging
  Peter dacht eigenlijk, dat er niets aan de hand was. Hij had er totaal een idee van, dat zijn vrouw, Marie, nagenoeg overspannen was. Ze wilde eigenlijk even letterlijk afstand nemen en in alle rust alles op een rijtje zetten. Peter begreep hier niets van! Ze had een leuke baan, ze hadden een leuk gezinnetje en volop leuke vrienden en kennissen. Marie en hij hadden bijna nooit ruzie. Marie keek hier echter heel anders tegenaan. Ze zat niet lekker in haar vel. Ze kreeg te weinig ruimte en ze wist niet wat ze met zichzelf aan moest. Eigenlijk deed ze vooral wat haar omgeving van haar verwachtte, maar onderhuids voelde ze zich hier helemaal niet gelukkig bij.

  Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
  Vanaf het begin van hun relatie dacht Marie, door vooral aardig gevonden te worden, een goede echtgenoot te zijn. Voordat ze met Peter een verhouding begon, werd ze er regelmatig op gewezen, dat ze te nadrukkelijk haar mening ventileerde. Op die manier zou ze nooit aan de man komen! Marie nam deze adviezen ter harte en daarom stelde ze zich in haar huwelijk ‘dienstbaar’ op. Peter kreeg hierdoor volop ruimte en nam deze ook. In de afgelopen 8 jaar hadden ze 2 kinderen gekregen en Peter vond het nodig om zijn vrouw met enige regelmaat in het openbaar af te snauwen. Hij deed dingen zoals hij dit wilde, zonder met zijn vrouw te overleggen. Marie stond het water aan de lippen en ze wilde aan het einde van de rit scheiden.

  Wat nu te doen?
  Peter is even bij zijn ouders ingetrokken. Het is nu heel belangrijk, hoe ze beiden met deze nieuwe situatie omgaan. Ze hebben in ieder geval afspraken gemaakt over hoe lang ze uit elkaar zullen gaan en wanneer ze elkaar spreken en zien in het kader van zowel gezin als relatie. Ze kunnen dan praten over hoe zij alles beleven tijdens de time-out. Ook hebben ze professionele hulp ingeschakeld, die hen helpt bij het verkrijgen van zeer bruikbare inzichten in wie ze zijn en wat ze willen. In de momenten dat ze elkaar spreken, komen ook deze bevindingen aan de orde.

  Hoe is de situatie nu?
  Peter slaapt in eerste instantie tijdens de weekenden weer thuis. Marie geeft nu aan wat ze van zaken vindt en hierbij geeft ze aan hoever ze wil gaan. Peter weet dan waar hij aan toe is. Ze leren elkaar opnieuw te waarderen. Ze hebben beiden hun eigen route gevolgd, waarbij ze door praten, dingen ondernemen en door voldoende overleg elkaar steeds beter kunnen en willen begrijpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply