Rate this post
 • Waarom binnen slapen als het buiten kan?
  Rate this post

  Bij het woord ‘opvang’ denk je misschien aan kinderen die met z’n allen in een ruimte binnen spelen, maar ook buiten is er van alles te zien en te ontdekken…

  Kinderen kunnen buiten in de natuur veel leren en ervaren, op allerlei gebieden. Baby’s worden bijvoorbeeld heerlijk rustig van het horen van het ritselen van boombladeren. Het geluid stelt ze gerust. Daarom laat Kinderdagverblijf De Droomboom de kinderen, als het even kan, ook buiten slapen. Daarvoor heeft het kinderdagverblijf buitenbedjes met horren tegen de insecten. Buiten slapen geeft de kinderen een vertrouwd en veilig gevoel. De kinderen horen de vogels kwetteren, ze voelen de wind… Ze slapen er langer en beter door dan wanneer ze binnen slapen. Ook krijgen ze meer vitamine D, wat hun weerstand verhoogt.

  De buitenbedden, oftewel ‘babyhuisjes’, zijn van Lutje Potje. Ze zijn gemaakt van hout en plaatmateriaal en veilig. Hierin kan je kind heerlijk slapen!

  Prins Willem-Alexander

  Het babyhuisje is geen nieuwe uitvinding. Huisarts Jitze Posthumus (1895-1963) uit Eenrum bedacht in 1939 een hokje waarin baby’s meer gezonde buitenlucht konden binnenkrijgen. De openingen waren afgesloten met gaas, zodat voorkomen werd dat insecten en andere dieren bij de baby konden komen. Het babyhuisje werd met name populair in Noordwest-Groningen, en werd in 1967 landelijk bekend doordat een exemplaar werd aangeboden aan prinses Beatrix en prins Claus, voor hun pasgeboren kind Willem-Alexander. In de afgelopen decennia zijn de babyhuisjes weer aan een opmars bezig. Het in Saaxumhuizen (in de buurt van Eenrum) gevestigde bedrijf Lutje Potje biedt ze sinds 1997 aan.

  Vertrouwde opvang

  Kinderdagverblijf De Droomboom is een particulier kinderdagverblijf dat op verantwoorde en persoonlijke wijze opvang biedt aan kinderen van 6 weken tot 4 jaar, gedurende 5 dagen per week tussen 07.00 en 18.00 uur. De kinderen worden begeleid en verzorgd door gekwalificeerde leidsters. Er kan binnen en buiten veilig worden gespeeld, waarbij de kinderen een uitgebreid aanbod tot hun beschikking hebben.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply