Rate this post
 • Waarom suppen een gezonde toevoeging aan jouw lifestyle is
  Rate this post

  Liefhebbers van lekker weer en water hebben meer dan genoeg keuze een activiteit te kiezen die perfect bij hun past. Waar de een het liefst de hoogste golven trotseert op een surfplank, heeft een waterfiets in de vorm van een zwaan bij de ander de voorkeur. De laatste jaren is echter voornamelijk suppen enorm in opkomst. Tijdens suppen beweeg je jezelf over het water, terwijl je in alle rust om je heen kijkt en de omgeving in je op kunt nemen. En dan hebben we nog niet eens benoemt dat je ook nog eens gezond bezig bent. Om voor elkaar te krijgen dat een SUP Board kopen het eerste is dat jij gaat doen tijdens lekker weer, vertellen we je in dit artikel waarom dit een gezonde toevoeging aan jouw lifestyle is.

  Wat is suppen precies?

  Het kan voorkomen dat jij de laatste jaren onder een steen hebt geleefd. No offence, natuurlijk! Daarom leggen we je met alle plezier uit wat suppen precies is. SUP staat voor Stand Up Paddle. Je begrijpt hieruit dat het de bedoeling is dat je al staande gaat peddelen. Dit doe je door te staan op een lange, brede surfplank, waarna het aan jou is jezelf voort te bewegen middels de peddels.

  Het suppen ziet er bijzonder relaxed uit, waardoor de populariteit ervan de laatste jaren enorm is gegroeid. Met een sup heb je de mogelijkheid de wereld vanuit een compleet ander oogpunt te zien. Daarnaast is suppen voor fanatiekelingen een manier om fitter te worden. En natuurlijk dromen we allemaal van dat ene moment dat er een groepje dolfijnen rondom jouw sup board zwemt. Maar goed, laten we je eerst vertellen waarom deze activiteit nu zo goed voor jouw lifestyle is. Dit doen we aan de hand van 3 zaken.

  1. Mentale gezondheid

  Bij alleen al het kijken naar iemand die zich voortbeweegt op een sup board wordt de gemiddelde man of vrouw al een stuk rustiger. Mocht jij een hoop in je hoofd hebben, dan is suppen de manier om je koppie te legen en even in het hier en nu te leven. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat mensen rustiger worden als zij omgeven zijn door water. Op het water neemt je huid vitamine D van de zon op en adem je alleen maar frisse lucht in. Daarnaast wordt er een stofje aangemaakt dat luistert naar de naam endorfine. Dit stofje zorgt ervoor dat je op geheel natuurlijke wijze een stukje rustiger wordt.

  2. Fysieke gezondheid

  Buiten de fijne toevoeging aan jouw mentale gesteldheid is suppen uiteraard ook goed voor jouw lichaam. Je bent immers toch bezig met bewegen en moet meer kracht zetten dan je in eerste instantie zult denken. Zeker voor mensen die suppen echt als sport zien en zichzelf het liefst zo snel mogelijk van A naar B verplaatsen. We hoeven je niet te vertellen dat je hier een paar goede arm- en rugspieren van krijgt.

  Naast hard peddelen zijn er ook andere manieren om fysiek bezig te zijn op een sup board. Zo worden er tegenwoordig activiteiten als yoga of pilates aangeboden op de drijvende planken. Het is hierin zaak nog meer op zoek te gaan naar de juiste balans, waarbij je natuurlijk spieren moet gebruiken en ontwikkelen. Sterker nog… suppen dwingt jou om de spieren van top tot teen te laten inspannen.

  3. Het sociale aspect

  Naast het feit dat suppen goed is voor lichaam en geest, moeten we het natuurlijk ook hebben over het sociale aspect. Een van de favoriete bezigheden van de gemiddelde volwassen persoon is samen met een vriend of vriendin wandelen, waarbij je urenlang kunt babbelen over alles wat je op dat moment bezighoudt. Maar hoe gaaf is het om dit te combineren met fysiek bezig zijn? Suppen met een collega of een goede vriend(in) is de manier om op een ontspannen manier bezig te zijn met je lichaam en geest en tegelijkertijd de nodige lol te hebben. Daarnaast heb je in tegenstelling tot een café ook geen mee luisterende mensen in het geval van het delen van een persoonlijke boodschap.

  Suppen is goed voor jouw lifestyle

  Na het lezen van dit artikel hopen we dat je begrijpt dat suppen een goede toevoeging voor jouw lifestyle is. Zowel voor jouw mentale als fysieke gesteldheid en het sociale aspect dat ieder mens nodig heeft, is suppen een meer dan geschikte oplossing. Dan is het alleen nog zaak een fijn sup board te hebben, waarna we met je mee duimen en hopen op lekker weer. Al is de kans groot dat je de eerste keer toch wel nat wordt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply