Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wees jouw eigen manager

  Als je druk bent, lijkt de tijd altijd sneller te gaan dan jij wilt. Dus prop je tien dingen in een uur, terwijl je veel effectiever zou werken als je de dingen één voor één doet.

  HMA Coaching heeft al 20 jaar ervaring in de begeleiding en re-integratie van werkzoekenden en vrouwen met het syndroom van Turner. Vrouwen die door Helen begeleid zijn, voelen zich sterker in hun schoenen staan, denken positiever, komen gemakkelijker op voor zichzelf, zijn meer open en zitten lekkerder in hun vel.

  Inzicht in wie jij bent
  Helen begeleidt mensen die langdurig werkloos zijn en een arbeidshandicap of een chronische ziekte hebben, bijvoorbeeld mensen met MS, reuma, RSI, een whiplash, brandwonden, bloedkanker of het syndroom van Turner. Helen: ‘Ik lever maatwerk op drie verschillende gebieden: werk, structuur en zelfsturing. Ik laat jou inzicht krijgen in wie je bent, wat je sterke eigenschappen zijn, hoe jij je ­administratie op orde houdt en hoe je evenwicht vindt ­tussen draagkracht en belasting.’

  Actief en concreet
  ‘Vrouwen met een chronische aandoening of ziekte hebben vaak moeite met acceptatie van zichzelf en omstandig­heden en hebben moeite met zelfmanagement. Bij mij kun je terecht voor een zelfmanagementtraining. Dit houdt in dat je leert om dingen anders én efficienter te doen, met de nadruk op ‘doen’! Voor een werkgever is een chronische ziekte bij een werknemer een risico. Dit komt ook doordat er weinig duidelijkheid is over wat je van iemand die chronisch ziek is kunt verwachten. Ik help jou om een duidelijk beeld van jezelf te krijgen en te ontdekken wat jij concreet nodig hebt om te kunnen werken. De volgende stap is om daar met een werkgever over in gesprek te gaan. Door concreet te benoemen waar jij hulp of voorzieningen bij nodig hebt en wat je kwaliteiten zijn, kun je een werkgever inzicht verschaffen in wat hij of zij van jou verwachten kan. Zo ontstaat wederzijds begrip en verkleint het risico’s vanuit het perspectief van de werkgever, want nu weet ook de werkgever waar hij of zij aan toe is’, aldus Helen.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply