Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weet waar jouw krachten liggen!
  Rate this post

  Er zijn allerlei momenten in je leven dat je ergens tegenaan kunt lopen. Zo kun je te maken hebben met levensfaseproblematiek, (partner)relatie­problematiek, psychiatrische stoornissen, trauma, opvoedvragen, angsten, stemmingsproblemen, gedragsproblemen of sociale problemen. Je hebt er last van, en het belemmert je in je dagelijks leven. Dan kan het volgen van een systeemtherapietraject van waarde zijn, zodat je daarna op eigen kracht weer verder kunt.

  Marieke Beemsterboer is systeemtherapeut. Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op de relaties tussen mensen. De term ‘systeem’ verwijst naar het feit dat ieder mens deel uitmaakt van verschillende sociale systemen zoals een gezin, schoolklas of bijvoorbeeld buurt. In systeemtherapie staat niet alleen het individu met zijn / haar veranderwens centraal, maar ook de omgang en de communicatie met personen in de directe leefomgeving. Een systeemtherapeut kijkt naast de aangemelde problematiek ook naar de manier waarop mensen met elkaar omgaan en communiceren, maar ook naar de mogelijke invloed van omgevingsfactoren zoals familie, vrienden, school, werk, woonomgeving, religie en cultuur. Systeemtherapie is een goede vorm voor individuele therapie, partnerrelatie- en gezinstherapie.

  Hoe verloopt systeemtherapie?
  Een systeemtherapeut zal de hulpvraag altijd bezien tegen de achtergrond van de interactie met anderen. Samen met jou wordt bekeken wie uitgenodigd kan worden voor de gesprekken.
  Er wordt geprobeerd zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw hulpvraag / vragen om zo samen met jou naar mogelijkheden voor verandering te zoeken. Een therapietraject staat of valt met een goede samenwerking. Tijdens de behandeling wordt steeds besproken of het therapietraject goed verloopt, of de therapeut jou goed begrijpt / bij jou aansluit en of de gewenste doelen worden gehaald.
  De gesprekken duren doorgaans een uur en vinden gemiddeld 1 keer per week / 1 keer per 2 weken plaats, tenzij anders wordt overeengekomen. In de loop van het therapietraject kan er in overleg meer tijd tussen de gesprekken bestaan.

  Over Marieke Beemsterboer
  Marieke Beemsterboer behandelt al 14 jaar kinderen, jongeren en volwassenen en gezinnen die problemen ondervinden in hun relatie met anderen. Ze heeft de HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en de post-HBO-opleiding Ambulante gezinsbehandeling (AG) gevolgd. Verder studeerde ze Gedragswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en volgde ze de Intensieve Opleiding Systeemtherapie (IOS).

  Heb je behoefte aan meer informatie? Meld je dan aan, of kijk op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply