Rate this post
 • Weg met die ballast uit het verleden!
  Rate this post

  ‘Cd van jou, cd van mij. Cd van ons allebei. Maar gekregen van mijn moeder. Van mijn moeder dus van mij. ‘Ik zing het liedje van Acda & De Munnik luidkeels mee terwijl ik aan het opruimen ben. Er zijn al veel gaten in het interieur gevallen sinds Harry weg is en een deel van de huisraad heeft meegenomen en toch kom ik nog steeds spullen van hem tegen.

  Boven, op zolder, staan nog dozen van hem met schoolspullen, oud speelgoed en andere troep. Verder kwam ik nog verschillende waardepapieren tegen die hij misschien ook zou moeten hebben. Als mijn woede en verdriet over het feit dat hij er met een jong grietje vandoor is gegaan de bovenhand voeren, speel ik stiekem met de gedachte om zijn spullen gewoon bij het vuilnis te zetten. Maar dan speelt mijn geweten weer op en vind ik het niet fair tegenover de kinderen. Het blijft tenslotte hun vader en uit eigen ervaring weet ik hoe afschuwelijk het is als je ouders kwaad over elkaar spreken. Mijn eigen ouders zijn ook gescheiden en mijn moeder heeft zelfs nu nog, na dertig jaar, geen goed woord voor mijn vader over. Dat heb ik altijd zo erg gevonden en dat wil ik mijn eigen kinderen besparen.

  Maar intussen zit ik mooi met zijn troep. Ik heb geen idee hoe, maar ik wil ervan af. Ik wil verder met mijn leven. Op aanraden van een vriendin heb ik Chloé van Driel, een opruimcoach, gebeld. Ze is hier eerst een keer geweest voor een kennismakingsgesprek. Zo samen aan de keukentafel achter een kop koffie voelde het gelijk zo vertrouwd dat ik, ondanks dat ik met nog zo had voorgenomen om niet emotioneel te worden, in huilen uitbarstte. Ze pakte gelijk een glas water voor me. Zo lief! Het was net of ik haar al jaren kende. Samen hebben we doorgenomen waar ik het meest mee geholpen zou zijn en vervolgens heeft Chloé een plan van aanpak gemaakt, echt een stukje maatwerk.

  Chloé is lekker praktisch ingesteld. Vooral de admini­stratie vind ik lastig en er is echt een last van me af­gevallen nu ik weet dat ze me daarbij op weg gaat helpen. Ze heeft ook goede tips over de spullen van Harry die hier nog steeds staan en weet goedkope adresjes waar ik leuke
  spullen kan kopen om mijn huis weer gezellig te maken. Ik zie het weer helemaal zitten en kan straks weer verder. Zonder ballast uit het verleden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply