Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zachte aanrakingen in een harde periode
  Rate this post

  De diagnose kanker gooit je hele leven overhoop. Niet alleen staat iedere dag in het teken van genezen, ook je lichaam raakt behoorlijk uit balans. Door chemotherapie kan je haar uitvallen, maar ook je huid kan flink worden aangetast.

  Waar je gewend was om je huid te verzorgen met allerlei fijne crèmes, lotions en serums, mag je nu geen van deze producten gebruiken. Toch is huidverzorging juist als je ziek bent heel belangrijk, maar hoe doe je dat?

  Behandeling voor de gevoelige huid
  Chemotherapie, bestralingen en andere medicatie die wordt ingezet bij de behandeling van kanker, drogen je huid uit en maken het vaak schilferig, overgevoelig en geïrriteerd. In sommige gevallen kan je huid ook erg gaan jeuken. Door deze veranderingen mag je nagenoeg geen huidverzorgingsproducten gebruiken. Dit ondervond ook de bedenker van IK Skin Perfection toen zij in een medisch behandeltraject terecht kwam. Daarom ontwikkelde ze een lijn met medische producten die een krachtigere werking hebben dan reguliere verzorgingsproducten, maar tegelijkertijd minder bijwerkingen hebben dan medicinale crèmes. Daarom kan zelfs de meest gevoelige huid behandeld worden met de producten.

  Trouw klantenbestand
  Huidspecialiste Donna Wijker werkt in haar salon met de medische lijn van IK Skin Perfection. Ze vertelt: ‘De salon bestaat inmiddels 18 jaar en door de jaren heen hebben we een vast, trouw klantenbestand opgebouwd. Op een gegeven moment worden er klanten ziek en dan merk je dat je deze vrouwen niet meer kunt behandelen, terwijl daar wel behoefte aan is. Dat was voor ons een reden om op zoek te gaan naar producten die we wél kunnen gebruiken. Zo kwamen we bij IK Skin Perfection uit.’

  Huidverzorging zonder belastende middelen
  Gedurende de behandeling van kanker gebeurt er zo veel met je huid, dat het voornamelijk behoefte heeft aan rust. Het belangrijkste dat je daarom kunt doen, is van je huid een soort barrière maken door de huid sterk te houden. Donna: ‘Tegelijkertijd proberen we natuurlijk de huid te kalmeren en te beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. Hiermee zorg je ervoor dat er minder pigmentvlekken ontstaan, dat de huid minder overgevoelig reageert en niet dof en droog wordt of geïrriteerd raakt.’

  Groene bestandsdelen
  De IK Skin Perfection producten uit de Medical Collection zijn de enige huidverzorgingsproducten in Nederland die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie. Ze zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling. Het geheim van de producten zit hem vooral in wat er níet in zit. Dit beaamt Donna: ‘De producten bestaan uit groene en actieve bestandsdelen, maar zijn gemaakt zonder schadelijke en belastende ingrediënten zoals kleur- en geurstoffen. De producten zijn dan ook geurloos. Ik merk dat mensen die ziek zijn dit vaak erg prettig vinden, omdat ze een geur associëren met irritatie op de huid. De producten zijn daarnaast opgebouwd zonder parabenen, sulfaten of minerale oliën.’

  Zachte aanrakingen
  ‘Het is heel fijn om mensen die ziek zijn een moment van ontspanning te kunnen geven. Om iemand zich even niet ziek te laten voelen. Lastig is het wel, want je mag natuurlijk niet zo veel doen, maar alleen al de aanraking en het verzachten van de huid door middel van een heerlijke crème, kan zo belangrijk zijn. Helemaal wanneer je in zo’n hectische, stressvolle periode zit waarin je bijna iedere dag omringt bent door witte jassen en waarin de aanrakingen voornamelijk hard en klinisch zijn.’

  Tips voor thuis
  Wanneer je ziek bent, zijn er ook thuis een aantal dingen die je kunt doen om je huid te verzorgen. Zo heeft IK Skin Perfection een zachte olie die erg geschikt is voor de gevoelige en geïrriteerde huid. De olie heeft een kalmerend effect voor de huid en kun je ook op de hoofdhuid aan brengen. Verder zit er in de lijn ook een kalmerende en herstellende crème en een vettige bodycrème voor de droge, gevoelige huid. Andere tips zijn:

  – douche met lauwwarm water en níet te lang
  – zorg ervoor dat je huid in goede conditie is vóórdat je begint met medicatie, zodat je huid een goede buffer heeft. Laat je over het juiste productgebruik adviseren door één van de huidspecialistes van Bella Donna. De huidexperts van Bella Donna nemen de tijd voor een juist behandel- en productadvies.

  Huidverbetering en anti-aging
  Donna Wijker is eigenaresse van Salon Bella Donna. De huidspecialistes zijn gespecialiseerd in huidverbetering en anti-aging op natuurlijke wijze. Voor de behandeling van de huid bij mensen met kanker volgden de specialisten speciale trainingsdagen bij IK Skin Perfection. Je kunt er onder andere terecht voor:

  – huidzorg bij ziekte/overgevoelige huid
  – anti-aging
  – wellness treatments
  – therapeutic treatments
  – ontharen
  – persoonlijk product- en behandeladvies

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply