Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zet de stap naar meer geluk in je werk
  Rate this post

  Je werk is belangrijk: je bent er veel uren in de week mee bezig. Wanneer je het er naar je zin hebt, zul je met meer plezier en energie naar je werk én door het leven gaan.

  Iedereen zou het willen: een inspirerende baan, zodat je met een goed gevoel naar je werk gaat en ook weer met veel energie naar huis gaat. Soms gaat het op het werk niet zo lekker. Het kan zijn dat je botst met bepaalde collega’s, omdat ze dominanter zijn, of je vindt ze te passief. Of dat je door een reorganisatie gaat. Misschien houd jij je wel bezig met vragen als ‘Hoe kan ik voldoen aan de eisen van mijn huidige of nieuwe baan?’ of ‘Hoe kan ik mijn kwaliteiten versterken en mijn ontwikkelpunten verbeteren?’ Het kan zijn dat je het lastig vindt om zelf tot een antwoord op deze vragen te komen of dat er andere redenen zijn waardoor je vastloopt. Door alle vragen en twijfels rondom je werk kun je het gevoel ervaren dat je in een ­wervelstorm bent beland, waar je te weinig grip op hebt.

  Persoonlijke coach
  Wanneer je het gevoel hebt dat je vastzit in je werk, kan het goed zijn om hierover met een coach in gesprek te gaan. Je hoeft dit traject niet alleen te bewandelen. Marianne is loopbaan- en imagocoach en kan jou helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken. Tijdens de gesprekken met haar kom je erachter welke belemmeringen in de weg staan van jouw persoonlijke ontwikkeling. Vaak kom je dezelfde hobbels op je werk ook in je privéleven tegen. Het enige verschil? Op je werk zijn die hobbels moeilijker te vermijden. In de coaching bij Marianne krijg jij daarom begeleiding bij het vinden van praktische oplossingen rondom je werk, je loopbaan én je privéleven. Dat ­gebeurt vooral aan de hand van gesprekken en snel inzicht gevende oefeningen. Zo kun jij begrijpen waarom je doet zoals je doet en krijg je meer inzicht in de huidige situatie. Je kunt nieuwe manieren vinden om betere resultaten te bereiken, je goed te voelen en met veranderingen om te gaan. En dat alles onder het motto: ‘Wat je vandaag leert kun je morgen toepassen’.

  Het kan soms ook helpen om andere (kleuren) kleding te gaan dragen, zodat je een andere uitstraling krijgt. ­Marianne kan, wanneer je daar behoefte aan hebt, ook aandacht aan schenken. En wil je het geluk in een andere functie of bij een ander bedrijf zoeken, dan kan ze je ook helpen met een loopbaantraject, op zoek naar een andere baan.
  Welke stap zet jij naar meer geluk in je werk?

  Workshop kernkwaliteiten
  Een werkvorm in de coaching van Marianne zijn de kernkwaliteiten: waar ligt jouw kracht en hoe herken je die bij anderen? In een workshop bij ­Marianne ga je in een paar uur, samen met ­anderen, op zoek naar jouw kernkwaliteiten en naar die van de anderen. Als je hier meer over weet, ga je makkelijker en met meer zelf­vertrouwen het gesprek met anderen aan en zet je makkelijker de stap naar jouw gewenste ­persoonlijke ontwikkeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply