4/4 - (1 stemmen)
 • Zoek de hulp bij een eetstoornis die je nodig hebt
  4/4 - (1 stemmen)

  Anorexia, boulimia en eetbuien zijn de drie meest voorkomende soorten eetstoornissen. Mensen met een eetstoornis denken vaak de hele tijd aan hun gewicht, lichaamsvorm en eten. Dit kan leiden tot gevaarlijke eetgewoonten en andere problemen. Bij een eetstoornis kun je terecht bij een kliniek in Breda. Als het lijkt alsof je tijdens het intakeproces het meeste baat hebt bij een poliklinische dagbehandeling, kun je hulp krijgen bij een afkickkliniek. Je wordt niet opgenomen in een van hun klinieken, maar krijgt op vaste tijden in de week hulp bij het ontgiften. Tijdens de intensieve behandelingen kun je thuis blijven en, als dat kan, blijven werken of naar school gaan. Hierdoor kunnen ze aan je probleem werken met zo min mogelijk belemmeringen in je dagelijks leven. Deze behandeling kan worden ingezet als eerste behandeling of als vervolg op een klinische behandeling van een verslaving of eetstoornis, zoals een boulimia behandeling bij een eetstoorniskliniek.

  Wanneer heb je een behandeling nodig?

  Een persoon met een eetstoornis kan er heel anders uitzien dan iemand anders. Een persoon kan een probleem hebben met te veel eten of helemaal niet willen eten. Vaak liggen de oorzaken dieper. Je kunt anorexia hebben als je je de hele dag zorgen maakt over je gewicht of eten. Anorexia is wanneer je je voedsel de hele tijd wilt beperken. Boulimia is het tegenovergestelde. Dit type wordt gekenmerkt door eetaanvallen die je niet kunt stoppen, en dan probeer je het op ongezonde manieren goed te maken. Ook hiervoor is een andere behandeling nodig. Beide soorten eetstoornissen zijn slecht voor je lichaam en je geest. Het is dus het beste om te praten met een specialist in een eetstoornis kliniek.

  Keuzes voor behandelingen

  Om te stoppen heb je hulp nodig van een professional, bijvoorbeeld van een kliniek voor volwassenen met een eetstoornis. Een kliniek voor eetstoornissen heeft experts en professionals die weten hoe je verslaving werkt en wat moeilijk of makkelijk voor je is. Daarom wordt er ook een eetstoorniskliniek opgericht om de juiste zorg te verlenen. Deze behandeling is speciaal voor jou gemaakt, dus het zal altijd je vragen beantwoorden en je helpen met je problemen. Als je naar hun kliniek komt voor hulp bij je eetstoornis, kun je verschillende soorten therapie proberen. Van traditionele en cognitieve therapie tot alternatieve en minder gebruikelijke methoden, lichaam, geest en ziel kunnen weer in balans worden gebracht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply