Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker
  Rate this post

  In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose ­borstkanker. Jaarlijks zijn dat meer dan 17.000 diagnoses. Gelukkig is er ook goed nieuws; de overlevingskansen van borstkanker zijn de afgelopen decennia aanzienlijk verbeterd.

  Mede dankzij de onderzoeken en projecten die Pink Ribbon financiert, is borstkanker uit de taboesfeer gekomen.
  We praten meer over de ziekte en de behandelingen zijn sterk verbeterd. Het aantal patiënten neemt de komende jaren wel toe. Dat heeft te maken met de vergrijzing
  van de bevolking. 80% van de borstkankerpatiënten is
  50 jaar of ouder.

  Betere behandeling
  Door meer onderzoek verbeteren behandelingen die de patiënten krijgen. Er wordt steeds meer gekeken naar de individuele tumorkenmerken waardoor patiënten een behandeling op maat krijgen. Ook wordt er beter gekeken naar hoe een patiënt reageert op een behandeling.
  Tegenwoordig worden steeds vaker kleine groepen patiënten behandeld met specifieke medicijnen die zijn gericht op hun persoonlijke tumor kenmerken. Hiermee worden een teveel aan behandeling (overbehandeling) en een te weinig aan behandeling (onderbehandeling) zoveel mogelijk voorkomen. De patiënt krijgt daarentegen een behandeling op maat waardoor ook de gevolgen van deze behandeling zo klein mogelijk worden gehouden. Daardoor stijgen de overlevingskansen en wordt ook de ziektelast zo klein mogelijk gehouden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply