Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen

  Die heerlijk ontspannende zomervakantie ligt alweer een hele tijd achter je. Je zit weer volop in de hectiek van je werk, je gezin en je hobby’s. Hoe kun je ervoor zorgen dat je het hele jaar door goed tot rust komt en ontspant?

  De meesten van ons cijferen zichzelf compleet weg wanneer ze in een drukke periode terechtkomen. Veel mensen kunnen zich niet herinneren wanneer ze zich voor het laatst helemaal tot rust gevoeld hebben. Juist de momenten dat je even voor jezelf kiest, zorgen voor een hoop energie. Het is belangrijk om te ontspannen in deze drukke, hectische wereld, en daar kan floaten bij helpen!

  Heilzaam
  Floating is wetenschappelijk bewezen heilzaam voor lichaam en geest. Onderzoek heeft aangetoond, dat floaten bloeddrukverlagend werkt en het hartritme stabiliseert. Floating wordt ingezet bij psychische klachten, stressbehandelingen, burn-out en angstbestrijding. Eén floatsessie staat gelijk aan 5 uur nachtrust. Floaten heeft een geestverruimende werking en zorgt voor creativiteit, inspiratie, levendige dromen (waardoor je de dingen die je overdag meemaakt beter kunt verwerken) en een verhoogde capaciteit tot beeldend denken… Met floaten haal je het beste uit jezelf. En doordat bij floaten endorfine (het zogenaamde ‘gelukshormoon’) vrijkomt, gaat het gepaard met een gevoel van welzijn en euforie. Wie zou dat niet willen?

  Volledig ontspannen
  Zelfs mensen die zich moeilijk tot niet kunnen ontspannen, hebben baat bij floating. Juist door de volledige gewichtsloosheid en minimale prikkeling van zintuigen, hebben zelfs mensen met ADHD baat bij het floaten. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een masseur. Als je vóór het floaten een ontspanningsmassage ondergaat, zal je lichaam volledig ontspannen zijn wanneer je begint aan het floaten. Je geest komt dan eerder tot rust. Tijdens het floaten bereik je dan, mede vanwege de gewichtloosheid en de minimale prikkeling van zintuigen, een unieke, diepe staat van ontspanning.

  Over Floaten en Zoutkamer Zwolle
  Floaten en Zoutkamer Zwolle is opgericht door de zussen Christien Veltkamp en Ger van de Put-Veltkamp. Zij begonnen in 2013 met een floatcenter in Heerde (www.floatenheerde.nl), met twee floatruimtes. In 2017 openden ze een floatcenter in Zwolle, en breidden ze het aanbod uit met een infraroodsauna, spacapsule, massages en een zoutkamer.

  ‘Letterlijk en figuurlijk een warm bad’
  Ik ben vriendelijk te woord gestaan door Olga en heb met haar een afspraak ingepland. Een zeer gastvrije ontvangst door Mireille en rustig een heldere uitleg. Best even spannend… Wat een heerlijke ervaring! Letterlijk en figuurlijk een warm bad. Totaal ontspannen drijven in een ruime cabine, gedragen door het (zoute) water. Gewichtloos. Gedachteloos. Volledige ontspanning, geestelijk en fysiek. Licht en geluid naar wens in te stellen. Goed verzorgd, alles in ruime mate aanwezig en heel schoon. Chapeau! Van harte aanbevolen. – Marion

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply