Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 10 jaar Sie-Mar in Joure
  Rate this post

  Ze begon er destijds mee ‘omdat ik graag weer wat wilde gaan doen’. En wat in aanvang een liefhebberij was, groeide als Sie-Mar ‘Outlet for Ladies’ in tien jaar uit tot een begrip ver buiten de grenzen van Friesland. Sietie de Boer over een hobby, een formule en het jubileum.

  Sietie: ‘Toen ik op 22 september 2005 de winkel aan de Groenendalstraat in Joure opende, dacht ik niet verder dan een jaar of twee, drie. Ik zag het toen als een hobby; als een zinvolle vrijetijdsbesteding. Het enige waar ik echt goed over had nagedacht, was de formule. De formule waarin ik dameskleding van één seizoen geleden van goede merken tegen sterk gereduceerde prijzen wilde aanbieden. Tot mijn verrassing sloeg het concept vrijwel direct aan. De winkel draaide goed en na een paar maanden verruimde ik de openingstijden en niet lang daarna kon ik iemand in dienst nemen!’

  Toplocatie
  Rustig is het daarna nooit meer geworden bij Sie-Mar. De klantenkring breidde zich gestaag uit, en in 2008 verhuisde Sietie naar een toplocatie aan de Midstraat in Joure. ‘Die verhuizing markeerde de definitieve omslag van een uit de hand gelopen liefhebberij naar een professionele business. Het stadium van alleen een hobby was ik inmiddels vér voorbij. We kregen andere openingstijden, het verkoopteam kreeg versterking en ik was druk met het verder ontwikkelen van het unieke concept van Sie-Mar. De passie heb ik altijd behouden, en ik ben nog steeds druk met heel veel zaken, maar dankzij de fantastische medewerkers die mij veel werk uit handen nemen, kan ik ook af en toe afstand nemen. Dat heb je nodig. Zonder hun inzet had Sie-Mar nooit kunnen uitgroeien tot wat het nu is.’

  Vaste klanten
  Een trouwe en vaste klantenkring uit Noord-Nederland weet al tien jaar lang elk modeseizoen weer de weg naar de Midstraat 56 in Joure te vinden. ‘Er zitten er heel wat bij die al vanaf de eerste dag bij mij in de winkel komen. En niet alleen vanuit het Noorden, maar uit heel Nederland. Zo zien wij bijvoorbeeld elke zomer weer vertrouwde gezichten van toeristen binnenkomen en is de ontmoeting als die tussen oude vrienden. En toch hebben net zoveel mensen nog nooit van Sie-Mar gehoord.’

  Nooit achteroverleunen
  ‘Toen ik eerder dit jubileumjaar met Sie-Mar op RTL4 was, kreeg ik daarna heel veel aanloop van dames die enthousiast reageerden op het feit dat ik hier zit. Dames die hemelsbreed niet eens zover van Joure vandaan woonden. Dat verbaast me wel, maar houdt mij tevens alert. Je kunt dus nooit achterover gaan leunen, zo van ‘het komt allemaal wel’! Er is niet voor niets het gezegde: ‘Er is altijd werk aan de winkel’ Ik snap dat nu wel!’

  Jubileum
  Afgelopen 22 september hebben we ons 10-jarig jubileum gevierd met een fantastische modeshow in de kerk tegenover onze winkel. Een show met meer dan alleen mode! Ook in november en december organiseren we een jubileum-event!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply