Rate this post
 • ‘100 jaar met je eigen gebit, daar ga ik voor’
  Rate this post

  ‘Ik ga toch al naar de tandarts? Waarom zou ik ook nog naar een mondhygiënist gaan?’ Denk je dat ook? Dan is het misschien een goed idee om je iets te vertellen over wat een mondhygiënist doet.

  Eén van de taken van een mondhygiënist is het voorkómen dat je problemen krijgt rond je gebit. Dan hoeft je tandarts tenminste niet meer van alles te repareren. De mondhygiënist kan je ook helpen als je bloedend tandvlees hebt, een aandoening die geen pijn doet, zodat je er lang mee kunt rondlopen zonder dat je er last van hebt. Maar het kan leiden tot het verdwijnen van kaakbot, waardoor je tanden kunnen losraken. En wist je dat ontstekingen in je mond zelfs kunnen leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs vroeggeboorten? Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen! Mondhygiëniste Dominique Pico kan je helpen om je gebit gezond te maken en te houden. Ze kan uitleg geven over bijvoorbeeld de poetstechniek, over gewone tandenborstels en elektrische tandenborstels, en over tandpasta.

  Kinderen en jongeren
  De laatste tijd krijgen steeds meer jonge kinderen gaatjes in hun gebit. Dat komt deels door een overvloed aan suikerhoudende producten, maar ook deels door een gebrek aan goede voorlichting. Dominique kan kinderen begeleiden bij een goede mondhygiëne, zodat ze een leven lang profijt hebben van een gezond en mooi gebit. Bij haar kunnen kinderen leren hoe ze op een goede manier hun tanden kunnen poetsen, zodat ze meer gemotiveerd zijn om het geleerde thuis in de praktijk te brengen.

  Direct toegankelijk
  Mondhygiënisten zijn er voor iedereen, van jong tot oud, en zijn direct toegankelijk. Je hoeft dus geen verwijzing te hebben van een tandarts.
  Kinderen tot 18 jaar worden kosteloos behandeld, omdat ze vallen onder de basiszorgverzekering.

  Dominique: ‘Je gebit is je visitekaartje. Je hebt er maar één van, en je moet er je hele leven mee doen. Als je regelmatig een afspraak maakt, dan heb je er jarenlang profijt van. Honderd jaar met je eigen gebit, daar ga ik voor!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply