Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 110% warmte en aandacht

  Als jijzelf of een dierbare de diagnose ‘kanker’ heeft gekregen, staat je wereld op zijn kop. Je komt voor allerlei vragen en onzekerheden te staan. Heb je een vraag over kanker? Ben je bang en verdrietig, staat de relatie met een dierbare onder druk of wil je gewoon even laten horen hoe met met je gaat?

  Heb je net gehoord dat je kanker hebt? Zit je nog middenin in je behandeling? Heeft je partner kanker? Is je vader of moeder ziek? Gaat je opa of oma binnenkort overlijden? Ben je leerkracht en word je in de klas met kanker geconfronteerd? Dan is het goed om te weten dat ‘t Praethuys er ook voor jou is! Hier kun je op een gemakkelijke manier steun, aandacht en geborgenheid vinden. ‘t Praethuys is namelijk een inloophuis voor mensen met kanker en hun dierbaren. Hier ben je welkom voor een praatje, een luisterend oor, voorlichting en informatie, contact met lotgenoten of gewoon een moment om te ontspannen. Je kunt gewoon zonder afspraak binnenlopen. Je wordt verwelkomd door enthousiaste vrijwilligers die ervaring hebben met kanker. De koffie en thee staat al voor je klaar. Misschien is de drempel om te binnen te komen erg hoog. Vind je het lastig om alleen te komen, neem dan gerust iemand mee.

  Voor wie is er het Praethuys?

  • Kinderen. Kinderen voelen het heel goed als er thuis van alles aan de hand is. Het kan fijn zijn als je het lastig vindt om met je kind over je ziekte te praten. Wat vertel je, en wat niet? En zijn er andere kinderen die hetzelfde meemaken? Kom eens kijken wat ‘t Praethuys hen dan te bieden heeft.
  • Jongeren. Op je weg naar volwassenheid kom je allerlei hindernissen en struikelblokken tegen. Als je dan ook nog met kanker krijgt te maken, is het evenwicht even zoek. Gelukkig is ‘t Praethuys er ook voor jou. Hier weten veel ervaringsdeskundigen van alles over kanker. Zij denken ook graag met jou mee.
  • Volwassenen. Je weet pas wat ‘t Praethuys is als je een keer binnenstapt. Dat geldt voor patiënten, maar ook voor naasten en nabestaanden. Want iedereen die met kanker wordt geconfronteerd, is welkom voor vragen, informatie en steun.

  Praatgroepen
  Zowel voor kinderen, jongeren en volwassenen bestaan er verschillende praatgroepen. Hier vind je een luisterend oor en kun je in contact komen met lotgenoten. En dat is fijn. Want als je te maken krijgt met kanker, dan is het net alsof alles ineens draait om ziek zijn. In de groepen begrijpt elk mens je. Ook zijn er nog speciale groepen voor mensen met borstkanker, mensen met uitzaaiingen, nabestaanden en jongvolwassenen. En als het nodig is, dan kan je worden doorverwezen naar de psycholoog.

  Workshops en activiteiten
  Creatief en ontspannend bezig zijn: één van de belangrijkste punten van ‘t Praethuys. Daarom zijn er verschillende workshops en activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de workshop speksteen vormgeven? Het is heel dankbaar en leuk werk en het eindresultaat zal je versteld doen staan. En een bijkomend voordeel: het is een ideale manier om je hoofd leeg te maken. Ben jij een muzikaal type? Geef je dan op voor de activiteit ‘Zingen voor plezier’. Zingen staat voor je hoofd leegmaken, je stem laten horen en genieten van het samenzijn. Even niet met kanker bezig zijn en heerlijk kunnen ontspannen. Ben je benieuwd geworden naar de speciale praatgroepen en de activiteiten en workshops? Neem dan even een kijkje op de activiteitenkalender.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply