Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 12,5 jaar Venema Podologiecentrum
  Rate this post

  Venema Podologiecentrum bestond op 1 oktober 12,5 jaar. Waar is de tijd gebleven? Op 1 april 2003 (en nee, het is geen 1-aprilgrap) ben ik, Mirjam Venema, gestart met mijn praktijk voor podologie en pedicurebehandelingen.

  Ik kan me nog voorstellen als de dag van ­gisteren dat ik voor mijzelf begon, nadat ik 8 jaar fulltime bij mijn vader in de schoenmakerij had gewerkt, als schoenherstelster. Ik ben hier begonnen met mijn praktijk voor de ­podologie, en had een ruimte boven de schoen­makerij ingericht voor de podologie. Op 1 april 2003 ben ik dus voor mijzelf begonnen op de Voorstreek 50 te Leeuwarden met een podologie- en ­pedicurepraktijk.
  Ik heb de afgelopen 12,5 jaar niet stilgezeten. Na mijn opleiding Podologie en Pedicure ben ik verder gaan studeren. Ik heb veel extra cursussen gedaan omtrent diabetes en reuma, workshops gevolgd voor specifieke voet- en houdingsklachten, en voetzorg en oncologie. Nu heb ik afgelopen september ook nog mijn diploma Medisch Pedicure behaald. Dit houdt in dat ik vele vormen van risicovoeten kan en mag behandelen en nagelregulatietechnieken toepas. Als de nagel steeds opnieuw blijft ingroeien, kan ik daar een nagelbeugel voor plaatsen, om de vorm van de nagel te kunnen aanpakken, zodat die niet weer opnieuw kan ingroeien. Maar ik hou me ook bezig met teenorthesiologie: het maken van een teenorthese.
  Die zorgt voor de correctie van bijvoorbeeld hamertenen, tenen die over elkaar heen gaan of bij een likdoorn op of tussen de tenen. Nu, na het behalen van mijn diploma Medisch Pedicure, ben ik zeker niet van plan om te blijven stilzitten. Ik vind het erg leuk en interessant om mijn kennis nog verder uit te breiden. Op naar de volgende 12,5 jaar! Venema Podologiecentrum is aan­gesloten bij ProVoet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply