Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weg met haar!
  Rate this post

  Een mens heeft gemiddeld 100.000 haren. De meeste daarvan zijn gewenst, zoals hoofdhaar, maar sommige zijn ongewenst, zoals okselhaar en haar op benen, armen, rug, bikinilijn en gezicht. Kortom: het gehele lichaam. Hier kun je goed van afkomen door IPL-flitslicht. Scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes behoren tot het verleden. Iedere zone kan behandeld worden.

  ‘IPL’ staat voor ‘Intense Pulsed Light’ en is hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Zo wordt er met de IPL een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht door het in de haar aanwezige pigment wordt omgezet in warmte en daardoor het haarzakje wordt vernietigd. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien.
  Alle plaatsen waar overbeharing optreedt zijn te behandelen: oksels, bikinilijn en benen, en voor de mannen de rug en de nek.

  Intake
  Voordat de behandeling begint, is er een intake, waarbij onder andere een uitleg wordt gegeven over de methode en waarbij met een testflits wordt bekeken of jouw huid geschikt is voor de behandeling.

  Aantal behandelingen
  Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig, waarmee vaak 80 tot 90% haarreductie bereikt kan worden. Dat komt doordat elke haar zich in een bepaalde fase bevindt en alleen haar in de groeifase verwijderd kan worden wordt. Dat verklaart ook meteen waarom er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Het werkelijke aantal behandelingen en het resultaat hangen af van het huid- en haartype en de zone die behandeld wordt. Rode, blonde en grijze haren hebben geen pigment, dus die zullen niet reageren op de flitsen.

  Waar je op moet letten
  Het is beter om een IPL-behandeling niet te ondergaan als je net in de zon of onder de zonnebank bent gegaan. Dan komt er namelijk te veel licht in de huid, wat kan leiden tot pigmentvlekken. Ook mag je tijdens de behandelperiode niet harsen of epileren. Scheren mag wel. Al na de eerste behandeling is er zichtbaar resultaat. Dus waarom zou je nog harsen of epileren als je kunt overstappen op deze pijnloze en permanente manier van ontharen?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply