Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb sinds jaren weer zin in de zomer’
  Rate this post

  Als kind was ik al mollig, maar op mijn 8ste begon ik met wielrennen. Het was mijn passie en op mijn 16e trainde ik 2 uur per dag en reed ik soms wel 2 wedstrijden per week op topniveau. Met mijn lengte van 1,62 m woog ik 54 kilo en had ik een getraind en super figuurtje. Bij topsport is het alles of niets, en door mijn studie werd ik gedwongen om hiermee te stoppen.

  Nagenoeg niet meer sporten, maar wel hetzelfde blijven eten resulteerde in een gewichtstoename van wel 20 kg. De afgelopen jaren bleef ik enorm tobben met mijn gewicht. Het jojo-effect was enorm. Ik voelde me diep ongelukkig. Het dieptepunt bereikte ik in 2003, toen ik tijdens mijn zwangerschap 40 kilo was aangekomen. Ik beviel van een schat van een mooie dochter, maar woog wel 112 kilo. Ik heb van alles geprobeerd aan diëten, hardlopen enzovoort en viel 20 kilo af… en het kwam er net zo snel weer aan. In de paskamer van een kledingzaak kon ik wel janken. Ik had geen zin meer in de zomer omdat ik mijn lichaam verafschuwde en het niet meer kon verhullen met leuke kleding. Naar het strand gaan was een enorme opgave. Ik deed het voor mijn dochter, maar wat voelde ik me opgelaten.

  In 2015 sprak ik een lieve buurvrouw die met Cambridge Weight Plan 30 kilo was afgevallen en… op gewicht bleef. Ik had daar wel eens over gehoord, maar dacht ‘weer zo’n crashdieet’. Toch bleef het knagen, en op haar aanraden heb ik Ado Elvers (Cambridge Consulent en lifestylecoach in Zaandam) gebeld.

  Ik ben nu 6 maanden verder en inmiddels 27 kilo afgeslankt. Ado stimuleert en motiveert mij enorm. Zijn enthousiasme, kennis en fijne en professionele begeleiding gaven mij van het begin af het gevoel dat ik mocht zijn wie ik ben. Hij oordeelde of veroordeelde niet, en ook als ik wel eens van het programma afweek, bleef hij in mij geloven.

  Fijn is het ook dat ik na het afbouwen van de Cambridge producten gewoon mag blijven terugkomen. Onder het genot van een kopje thee even evalueren en wegen. Er blijft dan toch een stok achter de deur. Door de wekelijkse gesprekken voel ik me weer sterk, heb ik mijn voedingspatroon aangepakt en heb ik mijn valkuilen – vaak gevoed door emoties – weten te herkennen… en te pareren. ­Inmiddels ben ik al een tijdje op mijn streefgewicht, voel ik me super en vind het hartstikke leuk om weer kleding te passen. Ik sport weer en… heb sinds jaren weer zin in de zomer. Op gewicht blijven doe ik zelf, maar Ado: ontzettend bedankt!
  – Martie Gunaltan-Spruit (43)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply