Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 2015 wordt PuurGezond!
  Rate this post

  Een nieuw jaar. Veel mensen hebben de afgelopen weken de balans opgemaakt van het oude jaar en goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken, gezonder leven, minder stress, meer rust, maar wist je dat op nummer 1 ‘afvallen’ staat? Ieder jaar opnieuw hetzelfde voornemen. ‘Dit jaar gaat het echt lukken!’ zeg je tegen jezelf, om na een paar weken of maanden tot de conclusie te komen dat het weer niet is gelukt.

  Belangrijk bij goede voornemens is een concreet plan. Alleen de gedachte om minder te gaan eten is niet voldoende. Leg ook zeker de lat niet te hoog en stel realistische doelen in kleine stappen. Geef niet direct op na één minder goede dag, maar pak gewoon de draad weer op en ga door waar je gebleven bent. Als je weet wanneer het fout gaat, kun je daar de volgende keer rekening mee houden en er beter naar handelen. Wees lief voor jezelf. Die extra kilo’s zijn er niet in één maand bijgekomen, dus kunnen ze er ook niet in een paar weken af.

  PuurGezond
  In 2015 gaan we niet op een crashdieet en bestaat er geen verboden voedsel; we mogen alles eten, mits het bewust en PuurGezond is. Een gezonde lekkere stamppot past dan ook prima in het eetpatroon van 2015. Wie meer wil weten over PuurGezond eten, kijk op de website.

  Stamppot: makkelijk en trendy
  Stamppotten worden alsmaar populairder en zijn zeker PuurGezond, maar liefst de helft van de Nederlanders eet ’s winters één keer per week een lekkere stamppot. Waar vroeger alleen in arme streken stamppot gegeten werd (om de slechte kwaliteit van de ingrediënten te verbergen), is de stamppot tegenwoordig een modieus gerecht.
  De basis van een goede stamppot is een puree gemaakt van aardappelen. De lekkerste aardappel voor een puree vind ik een kruimige aardappel, bijvoorbeeld een bintje. Puree stamp je met een ouderwetse stamper of met een mixer met stamppoten. Gebruik nooit een keukenmachine of staafmixer, tenzij je houdt van gestolde behangerspap. Wanneer je bij ons thuis puree uit een pakje of zakje haalt, word je verbannen naar een onbewoond eiland.

  Aardappelen zijn rijk aan vitamine B, C en magnesium. Gekookt per 100 gram bevatten ze 85 calorieën. Wanneer je minder koolhydraten wilt eten, kun je in een stamppot een deel van de aardappelen vervangen door knolselderij. Knolselderij bevat slechts 32 calorieën per 100 gram is rijk aan ijzer en bevat veel vezels.
  Worden we dik van stamppot? Nou nee; we worden te dik van te veel en ongezond eten!

  Zie het recept op de volledige publicatie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply