Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 2017 wordt mijn jaar!

  Het jaar 2016 ligt achter ons, en dus begint het grote nadenken over wat we in 2017 ­allemaal anders gaan doen. ‘2017 wordt namelijk mijn jaar!’ In het rijtje met goede voornemens springen er aan het begin van iedere nieuwe jaargang toch altijd wel twee uit. ‘Afvallen’ en ‘sporten’ zijn steevast terug te vinden in Nederlands top drie van goede voornemens.

  Uit onderzoek van ING bleek dat 80 procent van de Nederlanders goede voornemens had voor 2016. Resultaten uit het verleden laten echter zien dat het slechts 17 procent van de ondervraagden lukt om deze doelen ook ­daadwerkelijk te verwezenlijken.
  Waar gaat het mis? Waarom lukt het niet om zo’n persoonlijk succes te kunnen vieren? De eerste weken van januari stap je enthousiast in je nieuw aangeschafte, hippe sportkleren de sportschool binnen, of maak je met je kleurrijke hardloopoutfit en toffe app de blits. Na een aantal weken is de nieuwigheid eraf en merk je dat het toch wel heel lastig is om het sporten vol te houden.
  Er zijn zoveel andere leuke dingen te doen, en het afvallen gaat toch een stuk langzamer dan je had gehoopt. En dat is dan ook meteen de grootste valkuil. Stel realistische en ­concrete doelen, en bedenk wat ervoor nodig is om die doelen te behalen. Analyseer daarnaast je zwaktes en maak een plan om de (negatieve) verleidingen te kunnen weerstaan. Je vergroot hiermee je kans op succes en voorkomt teleurstellingen. Dit blijkt voor veel mensen lastig. De sportfysiotherapeut kan je helpen een sportprogramma op te stellen, en je begeleiden bij het behalen van je doelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply