Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer je kind om weerbaar te zijn
  Rate this post

  Kinderen kunnen soms zó hard zijn tegen elkaar. Als jouw kind gepest wordt, kun je je daar heel machteloos door voelen. Hoe leer je jouw kind zich staande te houden in een soms harde wereld? Misschien heb je wat aan de volgende tips.

  • Als het jou als ouder (nog) niet lukt om op een goede manier voor jezelf op te komen, dan is het heel verstandig om daar aan te gaan werken. Een weerbare ouder is namelijk de beste weg om een kind weerbaar(der) te krijgen.

  • Creëer voor je kind een veilige oefenomgeving waar hij ‘met vallen en opstaan’ kan oefenen om zich weerbaar te gedragen. Als het kind thuis mag oefenen en experimenteren (en dus ook wel eens goed de fout in gaan), dan durft een kind dit veel sneller ook in een andere omgeving. Dat wil niet zeggen dat je alles moet pikken, maar dat je wel uitstraalt dat wat je kind ook doet, je altijd van hem of haar houdt.

  • Neem je kind altijd serieus. Bedenk samen een oplossing als je kind zegt gepest te worden. Kinderen zijn een ster in ‘out-of-the-box’ oplossingen bedenken. Met ondersteuning en troost van jou zullen jullie van de meeste ­situaties samen iets positiefs kunnen maken!

  En is er meer nodig dan deze basisprincipes? Dan is de Rots&Water Weerbaarheidstraining iets wat jouw kind steviger en gelukkiger in zijn/haar schoenen zal laten staan! Neem vrijblijvend contact op met De Kinder- en Opvoedcoach.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply