Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zoveel vragen bij een verlies…
  Rate this post

  Je denkt misschien wat doet een uitvaartbedrijf op deze plaats en in dit blad? Ik ga het jou vertellen; mijn naam is Harold Hoes, eigenaar van Seoh Uitvaart. Een eenmansbedrijf met hart voor de klant. Een uitvaartbedrijf is niet als elk ander bedrijf. Ik en de professionele hulp vanuit mijn netwerk staan dag en nacht klaar om jou te ondersteunen. En niet in zomaar iets. Wij ondersteunen jou op één van de moeilijkste momenten in jouw leven. Je bent iemand verloren of staat op het punt iemand te verliezen. Misschien gaat het wel over jouzelf…

  Ik weet wat ik moet doen, ik weet alleen niet hoe jij het voor ogen hebt. Het uitgangspunt is duidelijk: er moet een begrafenis of crematie plaatsvinden, hier of in het buiten­land. En verder? Stuur jij kaarten en bespreken we een aula in het crematorium of een kerk? Bereiden een aantal mensen een dienst voor en bestellen we een kist en een graf op de begraafplaats of besluiten we de persoon te laten cremeren en strooien we de as ergens uit? Of wil jij het helemaal anders doen?

  Hoe verloopt jouw verwerkingsproces?
  Er zijn nog meer moeilijke zaken waar je nu niet aan denkt en als ik het niet vertel, zul je er wellicht helemaal niet aan denken tot na de uitvaart. Toch zijn deze zaken onver­mijdelijk. Wat doet deze uitvaart, het overlijden van een dierbare met jou? Ben je nog dezelfde persoon? Ben je misschien het oudste kind en betreft de uitvaart jouw laatste ouder? Wat doet dat alles met jou? Je bent nu wees, er zijn geen ouders of opa en oma meer die op bezoek komen op verjaardagen. Geen gezamenlijke kerst, geen sinterklaasviering of feestdagen met elkaar. Jouw leven verandert! Misschien was het je partner die overleden is. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Blijf je treuren om het verlies of gaat jouw leven na enige tijd weer door? Hoe organiseer jij je werkzaamheden of het huishouden?

  Anticipeer op de toekomst
  Antwoorden op vragen hangen af van hoe jij in het leven staat. Ben je voorbereid op het verlies van een dierbare? Mocht er onverwacht iets gebeuren, wat heb jij gedaan om het jouw nabestaanden makkelijker te maken? Allemaal zaken waarop je kunt anticiperen en waarbij ik jou kan begeleiden. Want ook dat zijn voor mij zaken die ertoe doen in dit leven. Mijn eenmanszaak is namelijk een netwerk van verschillende, zorgvuldig geselecteerde professionals om jou te ondersteunen. Wij komen met frisse, creatieve ideeën om de uitvaart van jouw geliefde, samen met jou een uniek en eigen karakter te geven. Het leven is genieten, maar ook rouwen. Alles wat langskomt is van belang.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply