Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waar kinderen kind kunnen zijn!
  Rate this post

  Als jij jouw zoon of dochter naar een kinderdagverblijf brengt, dan wil je graag dat dit een verlengstuk van de thuissituatie vormt. Daarnaast wil je dat de kinderen gezellig met elkaar spelen. Jouw kindje is jouw dierbaarste bezit. Je wil dus niet alleen dat het kinderdagverblijf structuur en dagelijkse activiteiten biedt, maar ook dat jij én jouw kindje de opvang als fijn en vertrouwd ervaren! Een opvang met een ongedwongen sfeer, waar de kinderen een vertrouwensband met de leidsters opbouwen.

  Misschien wel de belangrijkste periode in het leven van jouw kindje is de periode van 0 tot 4 jaar. Het moet dan ook de mogelijkheid krijgen zich maximaal te kunnen ontplooien tot een zelfstandig individu. Maar, ieder kind heeft zijn eigen identiteit en mogelijkheden. Leidsters moeten hun benaderingswijze hierop aanpassen. De medewerkers van kinderdagverblijf ‘De Droomboom’ zijn erop gericht dat de kinderen, zowel individueel als in groepsverband, zoveel warmte en aandacht krijgen, dat zij zich in een vertrouwde, veilige sfeer kunnen ontwikkelen. Dat is de basis!

  Uitgangspunten bij de zorg voor kinderen
  Als kinderen van jongs af aan een paar dagen per week in een kinderopvang zijn, worden het over het algemeen meer ‘groepsmensen’ dan kinderen die hun eerste jaren alleen of met een broertje of zusje thuis zijn. Ze leren al jong een plaatsje te veroveren in een groep kinderen. Ze leren bijvoorbeeld hoe je dingen als speelgoed met anderen kunt delen. Ook hebben ze konijnen bij De Droomboom. Kinderen leren door middel van deze konijnen hoe je zorgt voor een dier.
  Er is verder een moestuin, waar de kinderen mogen helpen met plantjes poten, water geven en oogsten, en natuurlijk heerlijk kunnen smullen van de boontjes, wortels, tomaten en aardbeien.
  Een verblijf in de kinderopvang kan ook de taalontwikkeling stimuleren. Iedere dag wordt hier aandacht aan besteed, door middel van het voorlezen van boekjes en door liedjes te zingen. De leidsters beginnen hier al mee als de kinderen nog jong zijn.
  De leidsters benoemen voorwerpen tegen baby’s. Zij praten veel met ze. Zo leren kinderen al jong om hun omgeving te ordenen en te communiceren met de mensen om zich heen. Dat kan thuis natuurlijk ook, maar niet iedere ouder heeft daar dagelijks zo uitgebreid de tijd voor.

  Het vier-ogen-beleid
  Kinderen hebben een veilige omgeving nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Als onderdeel van een veilige omgeving hebben de pedagogisch medewerkers van De Droomboom het ‘vier-ogen-beleid’ gemaakt, onder de voorwaarde dat kinderen voldoende ervaringen ­kunnen opdoen, uitgedaagd worden om te groeien, zonder daarin belemmerd te worden door knellende regels. ‘Veilig’ betekent bij De Droomboom bijvoorbeeld dat er een open cultuur heerst, waarin medewerkers elkaar aanspreken. Pedagogisch medewerkers weten dat collega’s meekijken en/of -luisteren. Op De Droomboom bevinden zich twee groepen. Ouders kunnen op elk moment van de dag hun kindje brengen en halen en hebben al vanaf buiten zicht op de groepsruimtes. De vaste en sensitieve pedagogisch medewerkers maken het verblijf van jouw kindje bij De Droomboom voor jou en jouw kleintje een plezier!

  Over Maaike en Miriam
  De eigenaressen van kinderdagverblijf ‘De Droomboom’ zijn Maaike Meijer en Miriam Savenije. Zij hebben eerst bij een grote kinderopvang gewerkt. Die kinderopvang ging failliet. Ze vinden het werk zo ontzettend leuk, dat zij zelf met De Droomboom zijn begonnen. Samen hebben zij al bijna 40 jaar ervaring in de kinderopvang en genieten van dit werk nog steeds elke dag! Bij de Droomboom is iedereen van harte welkom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply