Rate this post
 • De basis voor een gezond lichaam
  Rate this post

  Een goede voeding is nodig voor een ­evenwichtige groei en ontwikkeling. Voor een goede neurologische ontwikkeling is bijvoorbeeld vitamine B11 nodig. Voldoende hiervan, voor en tijdens de zwangerschap, voorkomt een spina bifida (open ruggetje) en schisis (open ­gehemelte). Producten als alcohol, rauw vlees, ongepasteuriseerde melk en kaas vormen juist een gevaar in de ontwikkeling.

  Na de geboorte heeft borstvoeding de voorkeur. Het is aangetoond dat dit, in vergelijking met flesvoeding, minder kans op virale infecties geeft. Ook vermindert het op lange termijn de kans op welvaartsziekten. Het effect is het grootst bij zes maanden volledige borstvoeding.Een opgroeiend kind heeft voor de ­ontwikkeling van de hersenen voldoende onverzadigde ­vetten en ijzer nodig. Ook zijn voldoende ­koolhydraten van belang. De ­hersenen draaien namelijk op suikers! ­Onvoldoende ijzer kan de basis leggen voor gedrags- en activiteit ­stoornissen.
  Voldoende vitaminen en mineralen zijn onontbeerlijk. Zo is bekend dat calcium kan ­leiden tot botontkalking op latere leeftijd, maar dat onvoldoende vitamine D kan leiden tot stoornissen in de groeischijf, met als gevolg ­vertraagde groei. Dat zullen veel mensen niet weten. In de kindertijd wordt dus de basis gelegd voor een gezond lichaam. Een op de groei afgestemde voeding is hierbij onontbeerlijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply