Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voeding als medicijn
  Rate this post

  De meeste mensen zijn zich bewust van het belang van gezonde voeding om in goede gezondheid te blijven. We weten dat het belangrijk is om gevarieerd te eten, genoeg vitamines binnen te krijgen door middel van verse groenten en fruit, en vooral matig te zijn met snacks en suikers. Hoe belangrijk het is, kom ik dagelijks tegen binnen mijn natuurgeneeskundige praktijk.

  Veel cliënten kampen met problemen waar ze van alles voor hebben geprobeerd zonder dat er een werkelijke verbetering optreedt. De symptomen zijn zeer gevarieerd, zoals darmklachten, eczeem, vermoeidheid, een slechte weerstand en chronische luchtwegproblemen. Het blijkt dat in veel gevallen de voeding een grote rol speelt in het ontwikkelen van dit soort klachten. Zeker kinderen zijn hier heel gevoelig voor.

  Met behulp van EAV (elektroacupunctuur volgens Voll) kunnen we doormeten welke voedingsmiddelen wel of niet goed zijn en ook in welke mate ze belastend zijn voor de gezondheid. Het blijkt namelijk per persoon nogal te verschillen. Ook wanneer iemand in lichte mate slecht reageert op een voedingsmiddel, kan het negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid wanneer het iedere dag wordt genuttigd.
  Het is opvallend hoe klachten zich vaak vanzelf oplossen door voedingsmiddelen die ondermijnend zijn te laten staan. Toch blijkt het vaak lastig voor mensen om te veranderen. Daarom is goede ondersteuning en coaching voor mijn cliënten een effectief hulpmiddel, om zich een meer gezonde leefstijl eigen te kunnen maken. Omdat ik als natuurgeneeskundig therapeut de klachten vanuit verschillende hoeken benader, is het mogelijk om deze volledige steun te bieden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply