Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vakantiekilo’s? Weg ermee!
  Rate this post

  Is het jou dit jaar ook overkomen? Had je je nog zó voorgenomen om je tijdens je vakantie niet teveel te laten gaan qua ijsjes, gemakkelijke vakantiekost en wijntjes op het terras, viel je in de eerste week al terug. Met als gevolg extra kilo’s en een broekriem die een gaatje losser moet. Hoe komt het toch dat je in de vakantieperiode zo makkelijk terugvalt?

  Je zou misschien denken dat het een gebrek aan wilskracht is, maar niets is minder waar. Als je ontspannen bent en loskomt van de hectiek van alledag, is het fijn jezelf te ‘verwennen’ met suikers, alcohol en snelle koolhydraten. Deze zorgen namelijk voor de aanmaak van gelukshormonen, waardoor jij je snel goed gaat voelen. Je hebt echter steeds meer van deze producten nodig, om hetzelfde blije en gelukkige gevoel te houden. Daardoor ontstaat een patroon dat steeds lastiger wordt om te doorbreken.

  Wat kan helpen?
  Leg jezelf om te beginnen geen streng dieet op. Je loopt daarmee het risico dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt en je alleen nog maar slechter gaat voelen. En dat is niet echt bevorderlijk als je het vol wilt houden. Let minder op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt, maar meer op de voedingswaarde van producten. Welke stoffen leveren ze waar je lichaam wat mee kan? Eiwitrijke voedingsmiddelen (vlees, gevogelte, vis, zuivel, eieren, noten/zaden, peulvruchten etc.), omega 3 vetten (vette vis, lijnzaadolie, walnoten), groente en fruit zorgen ook voor de aanmaak van gelukshormonen. Door (meer van) deze voedingsmiddelen aan je voedingspatroon toe te voegen blijf je jezelf ook tijdens het lijnen goed voelen. Drink daarnaast veel water en blijf in beweging. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat je fanatiek moet gaan fitnessen. Je kunt daarbij ook denken aan een rondje wandelen of in en om het huis bezig zijn. Hoe makkelijker het voor jou in te passen is in je dagelijkse patroon, hoe makkelijker je het volhoudt.

  Wees niet te streng voor jezelf!
  Vergeet niet jezelf ook nog ruimte te geven en maak realistische doelstellingen. Je hoeft zeker niet meerdere kilo’s per week af te vallen! Wees ook niet direct teleurgesteld als je toch een paar koekjes eet of iets minder gezonds bij de maaltijd neemt. Eén slecht moment maakt nog geen slechte dag of een slechte week. Geef het niet meteen op, maar kijk mild naar jezelf en pak je gezonde voedingspatroon gewoon weer op. Immers, hoe vaker je ‘oefent’ met een gezond eet- en leefpatroon, hoe meer het eigen wordt en hoe makkelijker het je afgaat. Het feit dat je nu iedere dag keurig je tandenpoetst zonder erbij na te denken, heb je ook te danken aan je ouders die dat tot in den treure met je hebben geoefend. Herhaling zorgt dus voor nieuw gedrag en dat werkt ook zo met voeding. Dus mocht het een keertje misgaan? Kan gebeuren! Gewoon de draad weer oppakken en verdergaan, dan kom je er uiteindelijk vanzelf!

  Meer weten over afvallen met een gezonde leefstijl? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we dan wat ik voor jou zou kunnen betekenen!

  De ervaring van Elena, 49 jaar ‘Ik ben heel tevreden met mijn ervaring bij ‘jouw leefstijl!’. Het is niet alleen dat ik 5 kg in 10 weken ben afgevallen (gemiddeld een halve kilo per week), maar heb ook veel geleerd. Ik ken mijn lichaam nu beter en ik kan begrijpen waarom ik de laatste jaren 10 kg ben aangekomen, ondanks drie keer per week sporten en een gezond dieet! Ik heb nu een nieuw eetpatroon waarmee ik niet alleen nog een paar kilo’s zal afvallen, maar waarmee ik ook in de toekomst controle over mijn gewicht zal houden.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply