Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ze gaan staan als ze ons zien!’
  Rate this post

  Ouderen en verpleeghuizen, wat roept deze combinatie bij jou op? In een verpleeghuis verpieteren vele ouderen op hun oude dag, terwijl ze nog zoveel kunnen. Misschien met een beetje hulp, maar dan kunnen ze het! Als ouderen met hulp langer thuis kunnen blijven wonen, dan kun je ze toch niet zomaar afserveren?

  Welzijn gaat vóór zorg. Senioren die zich goed voelen in de eigen woonomgeving, in de nabijheid van betekenisvolle anderen, hebben minder medische zorg nodig. Ondersteuning thuis blijkt in veel gevallen effectiever dan zorg in een verzorgings- of verpleeghuis. Bij Home Instead Thuisservice ligt het accent op persoonlijke aandacht en betekenisvolle ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. Kortom, zij bieden hulp en ondersteuning gericht op het versterken van de kwaliteit van leven!

  Iedere oudere vindt een CAREGiver!
  Met Eric van Putten en Doret Geutjes aan het roer bestaat het team van Home Instead Thuisservice voor de vestiging Deventer Lochem Zutphen uit 28 medewerkers. Deze medewerkers hebben een strenge screening ondergaan en zijn zorgvuldig geselecteerd. Eric en Doret vinden het belangrijk dat ze met hart en ziel werken, net als zijzelf. Het hart moet op de goede plaats zitten! Ze trainen de medewerkers zelf en gaan bij iedere aanvraag na welke medewerker het beste past bij de hulpvraag. Door middel van een kennismakingsgesprek tussen beide partijen wordt er gekeken of er een match is. Zo is een creatieve oudere gekoppeld aan een creatieve medewerker. Zij schilderen nu wekelijks samen en halen hier allebei energie en voldoening uit. Iedere oudere vindt zo een CAREGiver. Sommige ouderen gaan bijvoorbeeld direct bij het raam staan als ze hun CAREGiver aan zien komen. Dat enthousiasme is fantastisch.

  Ontzorgen
  Het is voor het welzijn van ouderen van belang dat zij zo lang mogelijk zelf de regie over hun leven kunnen houden. Om de kwaliteit van leven te verhogen is zorg op maat nodig. De oudere heeft de keuze wat er wanneer gedaan wordt en met wie. Niet alleen de ouderen, maar ook de mantelzorgers worden zo ontlast. Er is weer tijd over om leuke dingen met bijvoorbeeld opa of oma te doen. Het is daarbij belangrijk dat het team bestaat uit vaste medewerkers, zodat er één op één een band opgebouwd kan worden met de ouderen. Zij staan centraal en daaromheen wordt alles georganiseerd. Zo wordt er ook gekeken naar de afstand tussen waar de hulpvraag vandaan komt en waar de medewerker woont. Dit is handig voor leuke uitjes en kan er gezellig gesproken worden in dialect. Het is al snel vertrouwd! Hiermee onderscheidt Home Instead Thuisservice zich écht van andere zorgaanbieders. Home Instead levert geen medische diensten en werkt daarom in de praktijk ook samen met reguliere thuiszorgaanbieders.

  Over Eric van Putten en Doret Geutjes
  Eric en Doret hun credo is: ‘Vanuit ons hart maken we elke dag met vertrouwen het verschil’. Eric heeft een HRM/Bedrijfskundige achtergrond en brede managementervaring waaronder ongeveer tien jaar in de ouderenzorg. Doret is haar hele werkzame leven al actief in de zorg (ambulance-, ouderen- en ziekenhuiszorg) van uitvoerend tot management en is gefocust op het welbevinden van haar cliënten. Hun achtergronden en wie ze zijn maken dat ze elkaar als echtpaar en als collega’s goed aanvullen. Daarnaast zijn zij door privé-ervaringen nog meer gemotiveerd geraakt om iets goeds te betekenen voor senioren. Het wel­bevinden van klant en medewerker is hun gezamenlijke verantwoordelijkheid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply