Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Omgaan met ziekte & emotieverwerking
    Rate this post

    Als iemand een ernstige ziekte heeft of heeft gehad, dan geeft dat een hoop negatieve ervaringen op lichamelijk, maar zeker ook op het geestelijke / emotionele vlak. Voor de lichamelijke klachten zijn wij bij een arts of specialist onder behandeling, maar de emoties die er tijdens een ziekte proces bijkomen, zoals angst, onzekerheid of verdriet, moeten wij zelf zien op te lossen.

    Vaak proberen wij dat te doen door niet meer aan deze gevoelens te denken of alleen maar positief te denken en het nare gevoel te onderdrukken. Helaas lukt dit vaak niet en laten de negatieve emoties zich niet oplossen. Alle spanning en stress die het ziek zijn met zich meebrengt, hebben dus grote gevolgen voor ons emotioneel functioneren en daardoor ook hoe wij ons lichamelijk voelen. De angst en het verdriet wordt als ‘herinnering’ in het lichaam en het brein opgeslagen, met als gevolg klachten zoals pijn in de buik, last van de darmen, kortademigheid, hyperventileren en een gestrest gevoel.
    Door mijn behandelmethode, die gebaseerd is op een totale aanpak van lichaam en geest, is het mogelijk om deze emoties en spanningen uit het lichaam en hoofd te halen, waardoor de verwerking van negatieve emoties gemakkelijker gaat, men zich meer ontspannen in zijn of haar lichaam voelt en weer positief in het leven kan staan.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply