Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Haal de angel uit je ziekte
  4/4 - (1 stemmen)

  Een ziekte heeft een negatief effect op je emoties. Dat is logisch. Maar wist je dat bepaalde emoties ook kunnen bijdragen aan het krijgen van een klacht? Het krijgen van inzicht in een negatieve emotie kan helpen om je ziekte aan te pakken.

  Het kan zijn dat achter je ziekte een bepaalde onverwerkte emotie schuilt. ‘Onverwerkt’ wil zeggen dat je je er niet van bewust bent welke impact die emotie heeft. Het beïnvloedt de beslissingen die je in je leven neemt, zonder dat je er zelf grip op hebt. Wanneer je wél inzicht hebt in de emotie, kun je maatregelen nemen.
  Natuurgeneeskundige Elvira Zwanikken: ­’Wanneer je alleen iets doet aan symptoom­bestrijding en niet de oorzaak aanpakt, bestaat de kans dat de ziekte terugkeert. Elke emotie geeft een bepaalde reactie in je lichaam. Hierbij worden neurotransmitters geactiveerd: stofjes die ervoor zorgen dat onder andere bepaalde hormonen in werking worden gezet. Die hormonen hebben vervolgens een effect op je organen. Blijdschap zorgt voor de aanmaak van andere neurotransmitters dan bijvoorbeeld frustratie. Als een emotie lang aanhoudt, doordat je iets niet kunt accepteren in je leven, ontstaat elke dag weer dezelfde aanmaak van neurotransmitters met elke dag dezelfde reacties op het lichaam. Dit wordt een patroon, en zo kan ziekte ontstaan. Het is dus heel waardevol om te weten waarom je een bepaalde emotie hebt, want als je die kunt veranderen, haal je de angel uit de ziekte.’
  Wil je meer inzicht in je eigen emoties en neurotransmitters? Maak dan een afspraak bij Body-Pitstop voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Body-Pitstop is ook open op zondag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Nina van der Velde op november 27, 2016, 8:00 pm

  Goed en snel resultaat!
  Aanrader deze praktijk
  ,

  Beantwoorden →