Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mammazorg op maat’
  Rate this post

  Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Vrouwen of mannen bij wie een vermoeden van borstkanker bestaat, worden op de Mammapoli van het Flevoziekenhuis in een snel traject onderzocht en, indien nodig, behandeld.

  Omdat de Mammapoli 5 dagen per week geopend is, is het vrijwel altijd mogelijk om patiënten binnen 48 uur na constatering van een afwijking te onderzoeken. Als u voor de eerste keer op de Mammapoli een afspraak heeft, wordt u gezien door één van de verpleegkundig specialisten op het gebied van mammacare (borstzorg). Zij nemen een anamnese af, doen het lichamelijk onderzoek en geven u uitleg over de verschillende onderzoeken.

  Behandelingswijzen
  Ná het onderzoek heeft u een gesprek over de uitslag. Op basis van ‘shared desicion making’ bespreekt de chirurg de mogelijke behandelingswijzen met u en neemt u gezamenlijk een besluit over het vervolgtraject. Wanneer u medisch bent behandeld, zien wij u terug op de Nazorgpoli. Hier kunnen wij u paramedische zorg bieden voor psychische en fysieke ondersteuning.

  Verschillende specialismen
  De Mammapoli is een polikliniek die gespecialiseerd is in de diagnostiek en behandeling van borstkanker. Om zo snel en effectief mogelijk te werken en u optimaal te kunnen behandelen, werken verschillende specialismen samen in de borstkankerzorg.
  Sinds 2014 is het team van de Mammapoli uitgebreid met twee verpleegkundig specialisten mammacare. Zij doen zelfstandig controles en houden ook spreekuur op de Mammapoli. Jannet Wiegersma: ‘Als verpleegkundig specialist ben ik mede verantwoordelijk voor alle zorg die betrekking heeft op de mammacare. Mijn functie is een combinatie van verpleegkundige en medische taken, waardoor ik op een breed vlak tegemoet kan komen aan de behoefte van de patiënt.’

  Samenwerking met AMC
  Het Flevoziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland waarin de borstkankerzorg geheel geïntegreerd wordt aangeboden in samenwerking met een academisch ziekenhuis: het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Er is sprake van één team van artsen en één gezamenlijk wekelijks multidisciplinair overleg, waarin alle patiënten worden besproken en kennis en ervaring wordt gedeeld. ­Oncologisch chirurg Suzan van der Meij: ‘Ik ben trots dat we door deze samenwerking het beste van de academische wereld en een algemeen ziek enhuis combineren voor de patiënt met borstkanker. Wij kunnen de nieuwste technologieën en behandelingen op beide locaties toepassen. Bovendien geeft het ons de mogelijkheid om deel te nemen aan onderzoeken naar nieuwe behandelingen van kanker.’

  Roze lintje en ‘Beste zorg’ CZ
  In 2016 ontving het Flevoziekenhuis voor het zesde achtereenvolgende jaar het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Daarnaast bieden wij volgens de inkoopnormen van zorgverzekeraar CZ de ‘Beste zorg’ bij borstkanker. Voor de Mammapoli is dit een bevestiging dat zij de borstkankerpatiënten goede zorg bieden en een stimulans om zichzelf te blijven verbeteren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply