Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Help je zieke lichaam een handje
  Rate this post

  Borstkanker zet je leven op z’n kop en brengt zowel je lichaam als je geest uit balans. Gelukkig zijn er behandelingen met chemotherapie en bestraling om deze ziekte aan te pakken. Bij deze behandelingen kunnen echter wel veel bijwerkingen zijn, zoals misselijkheid, vermoeidheid en pijn. Heb je wel eens aan acupunctuur gedacht om deze bijwerkingen tegen te gaan? Waarschijnlijk niet, maar acupunctuurbehandelingen kunnen je veel goeds brengen. Acupunctuur kan ondersteuning bieden rond de bijwerkingen van de behandelingen.

  In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over. Deze energiebanen noemen we ‘meridianen’. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Bij klachten zijn de energie­banen uit balans. Acupunctuur kan helpen om de energiebanen weer in balans te brengen.
  Energiestroom op gang brengen
  Door de chemotherapie en bestralingen tegen borstkanker kan de energiestroom in je lichaam geblokkeerd raken, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, vermoeidheid, een verminderde eetlust en diarree, maar ook psychische klachten als somberheid en angst.
  Met behulp van heel dunne naaldjes, die je bijna niet voelt, kan Steven ervoor zorgen dat de energie weer vrij kan stromen en dat het lichaam aangezet wordt om zichzelf in balans te brengen. De bijwerkingen kunnen verminderen of ze gaan zelfs helemaal weg.

  Betere start
  Acupunctuur kan prima ingezet worden naast chemo­therapie en radiotherapie. Wanneer je je laat behandelen met acupunctuur vóórdat je de therapieën ondergaat, kun je zorgen voor een hoger energieniveau, waardoor je in een betere conditie de therapieën kunt ondergaan.

  Over de behandelaar
  Steven Lai biedt in zijn praktijk zowel acupunctuur als massages aan. Vaak worden die gecombineerd in één behandeling. Steven kijkt bij elke klacht naar het hele lichaam en stemt zijn behandeling af op de individuele cliënt. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong.

  Acupunctuur wordt deels vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply