Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je emoties weer stromen
  Rate this post

  Dat er een heel nauw verband bestaat tussen emoties en gezondheid / ziekte, is in de Traditionele Chinese Geneeskunde al duizenden jaren bekend. Hierin wordt gewerkt met vijf orgaanparen die elk met een specifieke emotie en mentale gesteldheid corresponderen. Aan elk orgaan / emotie is ook een energiekanaal (of ‘meridiaan’) gekoppeld.

  Zo worden lever en galblaas in verband gebracht met woede / frustratie en be­slissingskracht, nieren en blaas met angst en emotionele veiligheid, longen en dikke darm met verdriet en loslaten, milt en maag met zorgelijkheid en empathie, en het hart met opwinding / vreugde en diepe tevredenheid / verbondenheid.
  Als een orgaan om wat voor reden dan ook langdurig uit balans is, zal de ermee samen­hangende emotie zich op den duur ook on­even­wichtig bij je voordoen. Omgekeerd zal een emotie die lange tijd erg dominant is, op den duur het corresponderende orgaanpaar in je lichaam verstoren.
  Wanneer we op een gezonde manier uitdrukking kunnen geven aan onze emoties, worden ze in evenwicht gehouden en maken ze ons niet ziek. Maar wanneer je voortdurend wordt overvallen door heftige emoties en onrust, ontstaan er problemen in je lichaam.
  Tijdens een acupressuurmassage oefen ik met mijn vingers druk uit op specifieke acu­punten. Deze bevinden zich op de meridianen, en via deze punten kunnen zowel emoties als organen beïnvloed worden. Dit wissel ik af met zachte massage om je in een diepe, meditatieve ontspanning te brengen.
  Acupressuurmassage kan een grote steun zijn om terug te keren naar je innerlijke stiltepunt, stabiliteit en gezondheid.
  Behandelingen worden mogelijk (deels) vergoed. Een verwijzing is niet nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply