Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ondersteun je lichaam door voeding
  Rate this post

  Kanker als diagnose roept allerlei vragen op over het ontstaan en wat je er zelf aan zou kunnen doen. Vaak is de oorzaak van kanker gelegen in een chronische laaggradige ontsteking, die voor uitputting van het immuunsysteem zorgt. Dit kan ook de oorsprong zijn van allerlei andere chronische ziekten, zoals insulineresistentie, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid en fibromyalgie.

  Bij het ontstaan van kanker en het genezen daarvan is voeding van essentieel belang, omdat die de basis is van alle lichamelijke processen. Sommige voedingsmiddelen zijn ontstekings­bevorderend, terwijl andere juist remmend werken. Met bepaalde voedingsstoffen (eventueel in supplementvorm) kun je chronische ontstekingen uitzetten. Dus met voeding kun je zelf je gezondheid sturen door je lichaam te bieden wat het nodig heeft om de strijd tegen de ziekte aan te kunnen. Hierbij is het belangrijk om vanuit verschillende invalshoeken het lichaam steun te bieden. In mijn praktijk gebeurt dit door onder andere voedings- en orthomoleculaire advies, homeopathie en fytotherapie te combineren in een zo goed mogelijk advies. Dit advies wordt natuurlijk afgestemd op de behandeling die je volgt of gevolgd hebt, en kan ook ondersteunend zijn.In mijn praktijk wordt een grondige intake / anamnese afgenomen en wordt uitleg gegeven, waarbij je altijd door mijzelf wordt behandeld. Je kunt zelf bepalen volgens welke weg je behandeld wilt worden.
  Ook wordt ondersteuning geboden bij klachten als misselijkheid en ondervoeding, veroorzaakt door de ziekte zelf en als gevolg van de reeds toegepaste behandeling.
  Ik ben aangesloten bij: N.V.D., D.C.N., Netwerk Ortho Diëtist, Natuurdiëtisten Nederland en de M.B.O.G.

  -tekst Gea Fegel

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply