fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De bouwbioloog over straling en borstkanker

  Als eerste wil ik aangeven dat de bouwbiologie je niet geneest van kanker. De bouwbiologie wil dat mensen gezond leven en zoekt juist naar de bron van de ziekteverwekker. Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen en er zijn ongeveer 100 verschillende soorten borstkanker. In Nederland en België krijgt één op de acht vrouwen borstkanker. Mannen kunnen ook borstkanker krijgen. In 2012 zijn er in Nederland 33 mannen aan overleden.

  In onze huidige moderne samenleving is straling (elektrosmog) overal, en straling kan het functioneren van het menselijk lichaam beïnvloeden. Vooraf is niet te voorspellen wat de uitwerkingen zijn. Migraine, slapeloosheid, duizeligheid, oorsuizen, zenuwprikkels, celcommunicatie- en stofwisselingsstoringen, genetische schade, psychische storingen, fertiliteits- en hormoonproblemen, het poreus worden van het bloedhersenvlies en kanker zijn de potentiële gevolgen.

  Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat mobieletelefoonstraling potentieel kankerverwekkend is. Volgens de WHO is (mobieletelefoon-)straling net zo kankerverwekkend als pesticide, DDT, chloroform, furaan, zwaar metaal, aflatoxine, ochratoxine, humaan papillomavirus, bitumen en uitlaatgassen.

  Beugelbeha
  De beugelbeha moet kritisch bekeken worden. De beugel in de beha kan gemaakt zijn van staaldraad. Deze beugels kunnen verontrustende sterke magnetische velden maken. Dat kan een risico zijn, vooral door de langetermijnwerking. Plus het metaal trekt als een antenne elektromagnetische straling aan. Beugels van kunststof of rvs zijn een betere keus.
  Welke oorzaken activeren borstkanker? Niemand weet het precies, maar magneetvelden rondom je borsten 15 uur per dag, jaar in jaar uit zijn zeker niet gezond.

  Radioactiviteit en vliegen
  Vliegen zorgt voor een sterke radioactieve belasting. Op elf kilometer hoogte is de radioactieve straling 12 tot 25 keer hoger dan op het land. Radioactiviteit komt in de rij van de andere negatieve biologische effecten van vliegen: zeer droge lucht, veel koolstofdioxide, chemische substanties en de vergassing van de passagierscabine met pesticide. Dit heeft mijn kijk op vliegen wel veranderd.

  Wat kun je zelf doen? Bescherm jezelf. De overheid doet het niet voor je! Laat je woning onderzoeken door een bouwbioloog. Een bouwbioloog kan je woning nameten op de hoeveelheid (elektromagnetische) straling en je adviseren hoe de hoeveelheid elektrosmog is te verminderen. Verder kan een bouwbioloog je nog veel meer tips geven om je woning gezond, veilig, vrij van giftige stoffen en comfortabel te maken.

  Eco-Wise is een adviesbureau van het IBN, het mondiaal toonaangevende bouwbiologie-instituut. Eigenaar Pieter Hennipman is een van de twee gediplomeerde bouwbiologen IBN in Nederland.

  Enkele tips ter reductie van elektrosmog
  ✔ Verwijder alle stroomgebruikers uit de slaapkamer en trek de stekkers uit het stopcontact. Met andere woorden: slaap stroomvrij.
  ✔ Houd afstand van elektradraden, ook die in muren lopen.
  ✔ Zet in ieder geval ’s nachts de wifi, mobiele telefoon en andere zenders uit.
  ✔ Bel niet langer dan vijf minuten met je mobiele telefoon en bel dan minimaal een kwartier niet.
  ✔ Draag je mobiele telefoon niet op je lichaam en al helemaal niet in je beha. Of hoofddoek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply