Rate this post
 • Stress & puistjes
  Rate this post

  Er zijn verschillende oorzaken voor acne. De meest bekende is natuurlijk de puberteit. Maar ook erfelijke aanleg, medicatie, bepaalde cosmetica, hormonale schommelingen en een veelvuldige consumptie van melkproducten en producten met een hoge glycemische index kunnen een belangrijke factor zijn.

  Maar hoe zit het nou met stress en acne? Uit de wetenschappelijke literatuur komt naar voren dat de productie van het hormoon testosteron toeneemt wanneer je stress ervaart, wat zorgt voor een toename van de talg­productie. Wanneer de talgproductie toeneemt, is de kans groter dat de talgklier verstopt (ook wel ‘mee-eters’ of ‘comedonen’ genoemd). Daarnaast maakt het lichaam bij stress cortisol aan. Dit stresshormoon verzwakt het immuunsysteem, wat ertoe leidt dat het lichaam minder goed in staat is om ontstekingen te remmen en de huid te herstellen. Hierdoor krijgen bacteriën de kans om toe te slaan, waardoor er ‘puistjes’ ontstaan.
  Wanneer je zo snel mogelijk van acne af wilt zijn, kun je er het beste niet zelf aan zitten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er juist meer ontstekingen of zelfs littekens ontstaan, doordat je de huid niet op juiste manier reinigt. Dermea is gespecialiseerd in de behandeling van acne en gaat samen met jou kijken welke behandeling het beste bij je past. Niet elke huid is immers hetzelfde, maar voor elke huid is er wel een therapie. Zo maken we bij stressacne vaak gebruik van peelings. Deze lossen de bovenste huidlaag op en daardoor komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte, waardoor de huidstructuur verbetert en de acne vermindert.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply