Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Coaching voor beelddenkers
  Rate this post

  Heeft jouw kind dat wel eens? Dat het voorleest en ‘stoep’ leest terwijl er ’trottoir’ staat? Dat het voorleest en daarbij veel lidwoorden overslaat? Dat het helemaal kan opgaan in zijn of haar fantasie? Heeft jouw kind een spelling-, lees- en/of rekenprobleem? Dan zou het kunnen dat jouw kind een beelddenker is.

  De meeste kinderen kunnen informatie opnemen via de normale (verbale) manier. Bij ongeveer 5% wordt de informatie op een andere manier verwerkt. Dat zijn de beelddenkers. Zij denken niet in letters, maar in foto’s of zelfs filmpjes. Dat heeft ontzettend mooie voordelen, maar het hedendaagse onderwijs is talig en sluit niet aan bij deze kinderen. Er wordt veel uitgelegd, gelezen, geschreven, geluisterd, allemaal in woorden. Dat is precies waar een beelddenker moeite mee heeft.

  Twijfel je of jouw kind een beelddenker is, neem dan contact op. Vaak is heel snel vast te stellen of een kind beelddenker is of niet.

  Beelddenken komt in alle lagen van de bevolking voor. Opvallend is dat het bij hoogbegaafden vaker voorkomt (of meer opvalt). Het komt zelfs voor dat een hoogbegaafd kind op het VMBO terechtkomt, terwijl het misschien wel VWO aan zou kunnen. Door op tijd te herkennen en te onderkennen dat jouw kind beelddenker is, kan de toekomst van jouw kind er heel anders uit komen te zien. Hoe eerder je start met coaching, hoe leuker het leren blijft voor je kind en hoe beter en gemotiveerder jouw kind naar school gaat.

  Wil je meer weten over deze methode? Kijk op www.ikleeranders.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply