Rate this post
 • ‘Wat had ik mezelf laten gaan!’
  Rate this post

  In de jaren 90 had ik best een mooi figuur. Ik deed zelfs mee aan Miss Fitness-verkiezingen! Hiervoor kweekte ik aardig wat spieren, maar ik had geen bodybuilderslichaam hoor! Ik wilde er wel vrouwelijk blijven uitzien. Maar na een zwangerschap was ik toch aangekomen…

  Het lukte me daarna weliswaar om af te vallen, en het ging ook een tijdje goed, maar toen overleed mijn tweelingbroer opeens. Ik ging mijn verdriet weg-eten, en ik trainde vier jaar lang niet. Daardoor kwam ik weer flink aan. Op een gegeven moment had ik het helemaal gehad: dit was niet hoe ik was… Wat had ik mezelf laten gaan!

  Ondertussen was ik in januari 2015 begonnen met Sportstudio I-Shape Almere, waar klanten terecht kunnen voor krachttraining, cardiotraining en allerlei groepslessen. In oktober van dat jaar ben ik zelf begonnen met een afslankprogramma van 12 weken. Het is een combinatie van trainen en een ander eetpatroon. En het heeft succes gehad: afgelopen zomer was ik weer behoorlijk afgetraind, waardoor ik weer prima in een bikini kon.

  Op basis van mijn eigen ervaringen besloot ik om een concept te maken voor de klanten van de sportstudio om ook hen te helpen bij het afvallen. Veel klanten hebben mij namelijk nog gekend van toen ik stevig was, en die waren er verbaasd over dat ik zo was afgeslankt en zeiden tegen mij: ‘Wat jij hebt bereikt, wil ik ook!’. En dat kan ook, ondanks dat er aardig wat vrouwen zijn die denken dat het hen niet kan lukken omdat ze al wat ouder zijn. Maar ik ben zelf ook niet meer de jongste, en mij is het tenslotte ook gelukt. Nu word ik vaak zo’n 10 jaar jonger geschat dan dat ik ben!

  Ik gebruik nu mijzelf als voorbeeld om anderen te inspireren om hun doelen te bereiken. Uitgangspunt bij het 12-wekenprogramma is dat afvallen voor 60% te maken heeft met een verantwoord eetpatroon en 40% met voldoende beweging. Je moet jezelf daarbij niet uithongeren, maar het is zaak om geen hongergevoel te krijgen, anders ga je weer ongezonde dingen eten. Pas je wel je eetpatroon aan, maar doe je niet aan beweging, dan wordt je lichaam niet strakker. Train je wel, maar doe je niks aan je eetpatroon, dan word je zwaarder omdat je spieren opbouwt, en spieren zijn zwaarder dan vet. Je voeding is dus heel belangrijk. Als je ook op een goede manier wil afslanken, neem dan contact met ons op!

  – Miriam Bennour, Sportstudio I-Shape Almere

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply