Rate this post
 • ‘Ik merk dat ik minder pijn heb’
  Rate this post

  Omdat ik fibromyalgie heb, heb ik veel last van pijn. Maar bewegen is ook goed, dus zocht ik een manier om mijn spieren soepeler te maken.

  Tijdens een kuurreis kwam ik in aanraking met warmwatertherapie, en dat was heel prettig. Het warme water zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten wijder worden, zodat de bloedtoevoer gemakkelijker wordt. En het heeft een gunstig effect op de spieren, waardoor die zich ontspannen. Daarom heb ik gezocht naar een plek in Almere waar ik daarvoor terecht kon. “Volleven” sprak me aan, omdat ik daar overdag lessen kon volgen. Dat is mooi, want fibromyalgie zorgt niet alleen voor pijn, maar maakt je ook moe, en ik zag het niet zitten om ‘s avonds nog de deur uit te gaan voor bewegingslessen. Bovendien moet je na de oefeningen echt even een tijdje bijkomen.

  In oktober vorig jaar ben ik begonnen bij “Volleven”. Annemarijn heeft veel ervaring in het omgaan met mensen met chronische klachten en maakt haar lessen afwisselend, zodat het leuk is om de lessen te blijven volgen.

  De oefeningen doen me goed: ik merk dat ik door de lessen niet alleen minder pijn heb en leniger word, maar ook aan mijn spierkracht werk zonder dat ik spierpijn krijg. Het bewegen in een groep is ook leuk, omdat de meesten min of meer dezelfde klachten hebben, en je steun vindt aan elkaar. Annemarijn vraagt ook aan het begin van de les of er iets is waar we extra aandacht voor willen hebben. Daar kan ze dan de oefeningen op afstemmen.

  – Christa uit Almere

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply