Rate this post
 • 3 eenvoudige ‘gezond-eten-regels’
  Rate this post

  Laat me jou vragen: weet jij nog wat gezond eten is? We weten allemaal dat ‘diëten’ geen gezonde levensstijl is, maar beperk je toch – net als vele anderen met jou – je voedselinname en/of soort voeding. Je bent voor het grootste deel van je leven op dieet of ‘aan de lijn’, omdat je de focus legt op je lichaamsgewicht in plaats van op je gezondheid.

  We zijn in de war over hoe goed en gezond te eten en goed voor onszelf te zorgen. En toch is dat een van onze meest elementaire levensbehoeften. We komen in de problemen doordat we voeding niet (meer) begrijpen en hoe die ons beïnvloedt. Als we niet meer begrijpen hoe voedsel ons laat voelen, negeren we de natuurlijke wijsheid van ons lichaam en raken we in de war over hoe en wat te eten. We komen in de problemen doordat we calorieën tellen in plaats van onze voedingskeus te baseren op voedingsstoffen. Veel mensen hebben een angst voor voedsel ontwikkeld, omdat ze denken dat ze zullen aankomen in gewicht als ze zich ‘laten gaan’.

  Houd het simpel
  Gezond eten betekent ons voedsel eren als de brandstof die onze fysieke behoeften vervult. Onze fysieke, mentale en emotionele behoeften worden allemaal gevoed door voedsel. Maar wat kun jij doen om van de ‘dieetgeest’ over te stappen naar de ‘voedingsgeest’? Houd het simpel!

  Gezond eten is geen dieet; het is een voedende, gezonde levensstijl! Sta niet langer in je emotionele strijd met eten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply