Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 4 tips om fitter te worden
  Rate this post

  Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten. Met behulp van deze tips wordt jij op gemakkelijke en gezonde wijze fitter.

  Tip 1: Vind beweging in de kleine dingen

  Natuurlijk is het goed om een sport te beoefenen, of naar de sportschool te gaan, maar bewegen zit ook in kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan:
  • De trap nemen in plaats van de lift.
  • Wandelen in je middagpauze.
  • De fiets pakken in plaats van de auto.
  • Heb je zittend werk? Probeer elk uur in ieder geval even de benen te strekken, naar buiten te gaan of een kleine rekoefening te doen.

  Tip 2: Vind een sport waar je plezier uit haalt

  Je kunt elke avond gaan grinden in de sportschool, maar als je het totáál niet naar je zin hebt en met tegenzin je oefeningen doet, dan is het aftellen totdat je de handdoek in de ring gooit en weer vastzit aan een abonnement dat je in alle enthousiasme hebt afgesloten. Daarom is het belangrijk om iets te vinden waar je plezier uithaalt en waar je met weinig moeite een paar keer per week heengaat. Ook kan een personal trainer je helpen met je sportmotivatie, en je ondersteunen en begeleiden in je sporttraject.

  Tip 3: Ontdek eetwissels die voor jou werken

  Ligt jouw vriezer vol met de drie P’s? Met een eetwissel, geïntroduceerd door het Voedingscentrum, maak je een kleine verandering in je dagelijkse voeding. Zo hoef je niet direct drastisch je dieet om te gooien, en dingen te eten die je helemaal niet lust. Je kiest de light-variant van producten, eet donkere chocola in plaats van melk en snoept aan het einde van de dag een bakje oven baked chips, in plaats van vette chips. Zo schuif je steeds een stukje op naar een gezondere optie. Een eetwissel kan ook een kleinere portie betekenen.

  Tip 4: Schakel een pro in

  We lieten het al even doorschemeren, maar degene die jou het beste kan helpen om je doelen te bereiken is niemand anders dan een personal trainer. Om fitter te worden kan deze jou niet alleen motiveren, maar ook een persoonlijk plan opstellen, zodat je altijd op het juiste niveau traint. De trainers van Leef Sterk & Gezond luisteren naar jouw wensen, om in kleine stappen al snel een fitter leven te bereiken. Wanneer begin jij?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply