Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 5 dingen die niet mogen ontbreken in jouw keuken
  Rate this post

  Zo af en toe zijn we allemaal gek op een lekkere snack of een ijskoude alcoholische versnapering. Dit is iets waar je zeker van mag genieten. De meeste van deze extreem fijne lekkernijen vind je veelal in de keuken. Het is dan ook niet voor niets dat de keuken een van de meest populaire plekken in een huis is. Uiteraard om te eten, maar ook de plek waar vaak goede gesprekken worden gevoerd onder het genot van een bakkie koffie. Om ervoor te zorgen dat ook jouw keuken perfect is ingericht, vertellen we je in dit artikel over 5 dingen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw keuken.

  1. Een goed koffiezetapparaat

  De gemiddelde Nederlander kan een dag pas normaal aanvangen na het drinken van een kopje koffie. Het aanknopen van een gesprek en het starten van een werkdag wil nu eenmaal niet vlotten zonder het nippen aan een loeiheet en sterk bakkie. Het toevoegen van een koffiezetapparaat in de keuken is voor veel mensen dan ook het eerste waaraan wordt gedacht bij de inrichting hiervan.

  Het is zaak op zoek te gaan naar het beste koffiezetapparaat met bonen, waarna je dagelijks zonder zorgen kunt nippen voordat de dag begint. Een fijne bijkomstigheid is dat de koffiezetapparaten van tegenwoordig buiten nuttig, ook modieus zijn. Op deze manier heeft de meest waardevolle machine in huis zowaar meerdere functies.

  2. Gezonde snacks

  In de inleiding is al beschreven dat iedereen op z’n tijd zin heeft in een lekkere, ongezonde snack. De gedachte hierbij gaat al snel naar een zak paprika chips of een roze koek. Dit zijn natuurlijk erg lekkere dingen om te eten. Echter weten we allemaal dat dit ook direct voorbeelden zijn van ongezonde snacks.

  Het is daarom slim om tijdens het boodschappen doen op de vrijdagmiddag vooral op zoek te gaan naar gezonde snacks. Als zoiets in huis is, gaat het hoe dan ook op. Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg gezonde plaatsvervangers voor chips en snoep. Met name de alom bekende en goed vullende repen die in de schappen van elke supermarkt liggen.

  3. Siliconen kommen

  Het meest vervelende klusje in de keuken is vanzelfsprekend de afwas en het schoonmaken. Natuurlijk hebben veel mensen een vaatwasmachine die het vuile werk opknapt. Echter is het soms onnodig en kunnen kleine hoeveelheden afwas net zo goed met de hand worden gedaan. Afhankelijk van wat je precies gemaakt hebt, kan het soms lastig zijn bakjes en kommetjes schoon te krijgen. Het perfecte alternatief hiervoor is om gebruik te maken van siliconen kommetjes. Met name dikke, vette sauzen kunnen eenvoudig worden verwijderd. Hierdoor is de afwas een fluitje van een cent.

  4. De airfryer

  We zijn allemaal gek op een patatje. Echter is ook hier een veel gezonder alternatief beschikbaar dan de welbekende frituurpan. Buiten de afgrijselijke lucht die van de frituurpan komt, is het eten dat je normaal gesproken frituurt een stuk vetter dan wanneer je dit met behulp van de airfryer bereidt. Of het nu gaat om een kroket, een frikandel of het geliefde patatje, een airfryer is om meerdere reden de perfecte oplossing om op een minder ongezonde manier te genieten van een lekker hapje.

  5. De kruimeldief

  Waar eten wordt voorbereid, is over het algemeen de nodige rommel te vinden. Zeker bij het bereiden van bijvoorbeeld een lekkere carrot cake, zul je zien dat de keukentafel en andere ruimtes in de keuken voorzien zijn van de nodige kruimels. Dit is met een normale stofzuiger lastig weg te halen. En als je het laat liggen is de kans groot dat hier, zeker tijdens warme temperaturen, ongedierte op af komt. Het apparaat dat hier de beste oplossing voor biedt, is de kruimeldief. Deze compacte, kleine stofzuiger zorgt ervoor dat de kruimeltjes eenvoudig worden weggezogen. Zelfs op de meest onbereikbare plekken. Zo houd je de keuken te allen tijde schoon.

  Gezondheid en comfort

  Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk inspiratie opgedaan wat betreft de accessoires die perfect in jouw keuken passen. Veel van deze dingen maken het leven een stuk eenvoudiger, waardoor struggelen tot verleden tijd wordt gebombardeerd. Daarnaast is het aan jou ervoor te zorgen dat de kastjes niet gevuld zijn met alleen maar ongezonde chips en koekjes. Er zijn talloze gezonde alternatieven die je uiteindelijk nog een beter gevoel geven. Met deze nieuwe indeling van de keuken denk je aan jouw gezondheid en comfort. Waarom zou je het jezelf niet een stuk makkelijker maken?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply