Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 5 make-up tips voor beginners
  Rate this post

  De meeste volwassen vrouwen weten precies welke make-up er is en hoe zij dit gebruiken. Dit geldt niet voor meiden of jonge vrouwen die net begonnen zijn met make-up. Ben jij ook net begonnen? Dan weet je mogelijk niet wat er allemaal mogelijk is en hoe je make-up gebruikt. Om jou een handje te helpen, geven we hier 5 make-up tips voor beginners.

  1. Start met mascara
  Wil jij beginnen met make-up? Dan is de kans groot dat je als eerste mascara aanbrengt op jouw wimpers. Niet gek, want het aanbrengen van deze make-up is niet bepaald lastig. Jij gaat één of meerdere keren met het borsteltje over jouw wimpers en de make-up zit erop. Ondanks dat het makkelijk is, zorgt het voor een groot effect. Jouw wimpers krullen er namelijk mooi van op, waardoor jouw ogen een stuk groter lijken. Verdiep je wel eerst even in de verschillende soorten voordat je mascara koopt. Je hebt namelijk nogal wat te kiezen. Zo is er mascara voor meer lengte, mascara voor meer volume en waterproof mascara.

  2. Wenkbrauwen epileren en bijtekenen
  Niet iedereen die begint met make-up vindt mascara voldoende. Geldt dit ook voor jou? Dan richt jij je waarschijnlijk ook al snel tot jouw wenkbrauwen. Wanneer je deze in een mooie, strakke vorm wilt hebben, epileer je jouw wenkbrauwen. Je verwijdert in dat geval uitstekende haartjes met behulp van een pincet. Nadat je dit gedaan hebt, kun je jouw wenkbrauwen bijtekenen. Dit kan met behulp van een potlood of een penseeltje met wat wenkbrauwpoeder. Door jouw wenkbrauwen bij te tekenen, vul je lege plekjes op en corrigeer je de haarlijnen boven jouw ogen.

  3. Foundation aanbrengen? Gebruik een kwast
  Vrijwel iedere meid krijgt in de puberteit te maken met puistjes. Deze wil je waarschijnlijk zo goed mogelijk verbergen. Foundation kan jou hierbij helpen. Deze make-up gebruik je namelijk om jouw huid te egaliseren en vlekjes en plekjes weg te werken. Voordat je foundation koopt, moet je weten dat deze make-up verkrijgbaar is in een vloeibare variant en als poeder. Daarbij komt dat er verschillende kleuren foundation zijn. Heb je een geschikte kleur en variant gekocht? Dan wordt het de hoogste tijd om het aanbrengen. Je kunt hier het beste foundation kwasten voor gebruiken. Met behulp van deze kwasten verdeel jij de foundation namelijk gelijkmatig over jouw huid.

  4. Lipstick of lipgloss?
  De meeste meiden die beginnen met make-up willen ook iets op hun lippen hebben. Op jonge leeftijd kiezen veel meiden voor lipgloss. Deze make-up geeft jouw lippen een glanzende en kleurrijke uitstraling. Daarbij komt dat je het ook nog eens makkelijk aanbrengt. Je veegt simpelweg met het kwastje over jouw lippen en je hebt de lipgloss aangebracht. Vervolgens wrijf je met jouw lippen over elkaar om de lipgloss gelijkmatig te verdelen. Ben je geen fan van lipgloss, bijvoorbeeld omdat je het te plakkerig vindt? Dan is lipstick mogelijk een goed alternatief.

  5. Probeer het vooral uit
  Veel meiden die beginnen met make-up vinden het lastig om te kiezen wat zij wel en niet willen gebruiken. De kans is groot dat je begint met wat mascara en lipgloss. Als dit bevalt, bouw je het langzaam maar zeker uit. Zo ga je mogelijk ook wel met jouw wenkbrauwen aan de slag. Is dit voor jou nog niet genoeg? Dan heb je nog voldoende andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook concealer, blush, highlighter, bronzer of oogschaduw aanbrengen. Twijfel je of iets wel of niet bij jou past? Probeer het dan gewoon uit. Dit is namelijk de beste manier om te achterhalen welke make-up jou wel en niet staat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply