Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 5 redenen om met boksen te beginnen

  Boksen is goed voor het hele lichaam. Het is namelijk cardio- en krachttraining tegelijkertijd. Door te boksen word je sterker, en is het een goede oefening voor evenwicht, coördinatie, reactie­vermogen en behendigheid.

  Alle bokslessen bij HCC worden gegeven door een Nederlands kampioen boksen. HCC biedt verschillende soorten bokslessen aan voor verschillende doelgroepen. Zo is er altijd een les die kan voldoen aan jouw fitness­doelen! Zo is er bijvoorbeeld Kick & Punch. Dat is een work-out waarbij je door middel van boks- en traptechnieken al je negatieve energie en stress lekker kunt botvieren op de bokszak. Je werkt veel samen en motiveert elkaar. Er wordt echter op geen enkel moment met een sparringpartner gewerkt. Kick & Punch is voor iedereen te volgen, ongeacht jouw conditieniveau. Er is ook een speciale Kick & Punch kids voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar, waarbij speels­gewijs met technieken wordt gewerkt. Boksen is voor iedereen vanaf 15 jaar oud, waarbij de work-outs vooral gericht zijn op techniektraining, krachttraining en conditietraining.

  1. Boksen verbrandt veel calorieën, en snel!
  Door de High Intensity Interval Training (HIIT), waarbij een zeer intensieve work-out wordt afgewisseld met actieve rustperiodes, verbrandt je lichaam wel tot 800 calorieën per sessie van 45 minuten (ten opzichte van 400 bij zwemmen en 350 bij fitness).

  2. Boksen is stressverlagend
  Drukke weken, zware job, vermoeiende kinderen? Een bokssessie is ideaal om je hoofd te legen en al je zorgen aan de kant te laten. Tijdens een bokswork-out komen de endorfines vrij: de natuurlijke hormonen die stress te lijf gaan. Na een sessie van een uur voel je je ontspannen. Je krijgt een enorme energieboost, je bent al je zorgen vergeten en hebt er heel wat zelfvertrouwen bij.

  3. Stel je coördinatie op scherp
  Een goede coördinatie zorgt ervoor dat je beter zult presteren tijdens work-outs en versterkt de verbinding tussen het lichaam en de hersenen, waardoor je je veel bewuster bent van je lichaam. Tijdens het boksen is de oog-handcoördinatie essentieel.

  4. Recept voor een platte buik
  Droom je van een sixpack? Stap dan in de boksring in plaats van een hele avond sit-ups te doen. Omdat je door te boksen meer calorieën verbrandt dan door op de grond te liggen en oefeningen te doen, zullen die buikspieren sneller zichtbaar worden. Ook de celebs hebben trouwens goed gezien dat boksen perfect is voor een droomlichaam. Eva Longoria, Cara Delevingne en Doutzen Kroes zijn fan!

  5. Boksen gaat niet vervelen
  Een fitnessroutine kan al snel saai worden, maar boksen zal niet snel vervelen. In tegenstelling tot lopen op de loopband kan er altijd iets nieuws geleerd worden. Je kunt er altijd aan beginnen, ongeacht je leeftijd of lichamelijke conditie. Iedereen die een paar bokshandschoenen aantrekt, krijgt een glimlach op zijn gezicht!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply