Rate this post
 • 5 redenen om voor kunststof bloempotten te kiezen
  Rate this post

  Denk je aan bloempotten, dan zie je misschien robuuste of misschien juist verfijnde aardewerkpotten voor je. Maar kunststof? Daar denk je waarschijnlijk niet direct aan. En toch zijn wij groot fan van kunststof bloempotten. Waarom? We leggen het je uit!

  Kunststof krijgt al snel een slechte naam, terwijl dat lang niet altijd terecht is. Kunstmatig geproduceerd materiaal is namelijk echt niet altijd milieuvervuilend. Sterker nog, kunststof potten zijn zelfs heel duurzaam én goed te recyclen. Daarnaast zijn ze ook nog eens ijzersterk en onverwoestbaar én in alle mogelijke kleuren van de regenboog te verkrijgen. Zo zijn wij enorm fan van de elho design bloempotten, die heel goed inspelen op de laatste trends.

  De vele voordelen van kunststof bloempotten

  1. Lichtgewicht: Een van de prettige voordelen van kunststof bloempotten is dat ze ontzettend licht van gewicht zijn, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. En dat is natuurlijk vooral bij de grotere potten in je tuin wel zo fijn.
  2. Onbreekbaar: Ook is het erg prettig dat kunststof bloempotten vrijwel onbreekbaar zijn. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, maar je hoeft je in ieder geval echt geen zorgen te maken als ze een keertje omvallen. Of nou ja… natuurlijk moet je je dan toch wel een beetje zorgen maken om de plant die in de pot zit. Maar de potten zelf kunnen in ieder geval echt wel wat hebben!
  3. Vorstbestendig: Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken dat de potten te barsten gaan als het gaat vriezen, want ze zijn hartstikke vorstbestendig! De meeste kunststof bloempotten kunnen zelfs barre weersomstandigheden tot wel -20 °C aan, en soms zelfs nog kouder! In Nederland kun je ze dus gerust het hele jaar door buiten laten staan, mits de planten daar ook tegen zijn opgewassen natuurlijk.
  4. Duurzaam: Doordat kunststof bloempotten dus zo onverwoestbaar zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend duurzaam. Zeker wanneer je een kwalitatieve bloempot van kunststof koopt kan deze zo tientallen jaren mee gaan. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel goed te recyclen. Op en top duurzaam dus!
  5. Waterdicht: Tot slot is het materiaal waterdicht, waardoor het dus ook geen water én geen ziektekiemen doorlaat.

  Ideaal voor…
  Door die waterdichte eigenschap is een kunststof bloempot vooral ideaal voor extreem dorstige planten. Denk aan hortensia’s en bamboe, maar ook moestuinplanten zoals tomatenplanten of komkommerplanten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply