Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 5 tips die van pas komen bij het wassen van jouw jas
  Rate this post

  Broeken, truien en T-shirts gooien we zonder blikken of blozen in de wasmachine. Hoe anders is dit met jassen? Veel mensen vinden het eng om hun jas te wassen, omdat ze bang zijn dat deze na een wasbeurt minder mooi is. Toch is het wel zo fris om jouw jas zo nu en dan uit te wassen. Om jou een handje te helpen, zetten we hier 5 tips op een rijtje die van pas komen bij het wassen van jouw jas.

  1. Probeer vlekken eerst handmatig te verwijderen
  Aangezien je een jas voornamelijk buiten draagt, kan deze snel vies worden. Zit er een vlek op jouw jas? Gooi hem dan niet direct in de wasmachine, maar probeer de vlek eerst eens handmatig te verwijderen. Gebruik hier altijd lauwwarm water voor in plaats van heet water. Als de vlek met lauwwarm water niet verdwijnt, kun je een vlekverwijderaar gebruiken. Kies het middel zorgvuldig uit en gebruik hier nooit te veel van.

  2. Was jouw jas altijd binnenstebuiten
  Krijg je de vlekken er niet handmatig uit? Of is jouw hele jas smerig? Was hem dan uit in de wasmachine. Keer hem altijd binnenstebuiten voordat je hem in de trommel stopt. Als je jouw jas binnenstebuiten wast, is de kans op schade namelijk een stuk kleiner en blijft jouw jas mooier. Vergeet overigens niet om ritsen en/of knopen dicht te doen. Sluit ook de jaszakken af als dit kan.

  3. Gooi wat tennisballen in de trommel
  Als je een donzen jas wast, verplaatst de vulling zich tijdens de wasbeurt. Hierdoor kan er na een wasbeurt in sommige stukken veel vulling zitten en in andere stukken helemaal niets. Dit probleem voorkom je door een aantal tennisballen in de trommel te gooien. Doordat de tennisballen de jas raken tijdens de wasbeurt, wordt de voering mooi verdeeld over de jas. Wij raden je aan om minimaal vijf tennisballen toe te voegen aan de trommel als je jouw jas uitwast.

  4. Bestudeer het etiket
  Er zijn genoeg mensen die jassen zonder nadenken in de wasmachine gooien. Dit kan risico’s met zich meebrengen. Zo kan de jas bijvoorbeeld krimpen als je hem op een te hoge temperatuur was. Bestudeer daarom altijd eerst het etiket voordat je een programma start. Op het etiket staat onder meer hoe warm jouw jas gewassen mag worden.

  5. Laat de jas goed drogen
  Net als ieder ander kledingstuk komt een jas ook nat uit de wasmachine. Voordat je hem weer kunt gebruiken, moet je hem laten drogen. Dit kun je het beste doen door hem minimaal 24 uur op te hangen. Wil je jouw jas in de droger doen? Kijk dan altijd even op het etiket of dit kan. Als dit het geval is, raden wij je aan om ook in de droger een aantal tennisballen toe te voegen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply