Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 5 tips voor een gelukkige relatie
  Rate this post

  Tip 1: Een goed gesprek doet wonderen
  Regelmatig met elkaar om de tafel gaan zitten (en in de ogen van je geliefde kijken) is als lijm voor je relatie. Een gesprek over uiteenlopende onderwerpen, zoals het uitwisselen van alledaagse gebeurtenissen tot en met het delen van je zorgen en blijdschap, is goud waard. Het opgeluchte gevoel dat je gehoord, gezien en opgemerkt wordt door je partner is ­bijzonder waardevol.
  Tip 2: Stap over je schaduw heen
  Het is ongelofelijk hoeveel gedoe mensen maken over de meest kleine pietluttigheden. Of het nu de krant op de trap is of een dopje van de tandpastatube: er ontstaan grote ruzies over. In de meeste gevallen is de sop de kool niet waard. Is het je waard om hardnekkig te strijden over dergelijke onzinnige gebeurtenissen? Stap eens over je eigen schaduw heen!
  Tip 3: Zoek de ander steeds weer op
  Veel koppels zijn geneigd om elkaar te negeren als dit te veel spanning oproept. Tijdelijk is dat geen probleem en soms zelfs wijs, maar het issue verdwijnt daardoor niet. Je komt er niet mee weg door maar net te doen alsof het geen belangrijke kwestie is voor jou of je partner. Dat gaat altijd wringen en het onderwerp duikt vroeg of laat toch weer op. Je zult elkaar altijd weer op moeten zoeken, ook als je dit verschrikkelijk moeilijk vindt.
  Tip 4: Verras je partner regelmatig
  Als je wilt voorkomen dat je partner geen meubelstuk wordt, zul je je daarvoor moeten inspannen. ‘Dat is iets voor het begin van je relatie’ of ‘Ik ben nu eenmaal niet zo’n type’ zijn gemakkelijke smoezen om het niet te doen. Je partner bloeit op als jij hem verrast. En het leuke is: niet alleen je geliefde wordt daar gelukkig van, maar echt waar, geloof het of niet, ook jijzelf.

  Tip 5: Zoek hulp als je (te) ongelukkig bent
  Als de balans doorslaat en je vaker ongelukkig dan gelukkig bent, wordt het tijd om hulp te overwegen. Een relatietherapeut biedt een luisterend oor, stelt verdiepende vragen en kiest geen partij. Relatietherapie geeft een frisse kijk op je relatie. Je leert niet alleen je partner beter kennen, maar ook jezelf. En daar wordt iedereen gelukkiger van.

   

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply