Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 5 vragen aan huidexpert Marjan van Gemerden
  Rate this post

  Je weet als vrouw al lang dat jouw huid meer nodig heeft dan een plens water in de ochtend en al dan niet een haastig aangebrachte crème. Een jonge en gezonde huid kan het daar misschien een tijdje prima op doen, maar wanneer je langer van een gave en stralende huid wilt genieten, is er toch echt wat meer verzorging nodig. Dat geldt niet alleen voor de vrouw, maar zeker ook voor de man! Marjan van Gemerden van Vital Huidinstituut beantwoordt 5 vragen.

  1. Waarin verschilt de mannenhuid van de vrouwenhuid?
  Wanneer je een doorsnede van de huid van een man onder de microscoop zou bekijken, zou je zien dat die dikker is dan die van een vrouw. De mannelijke huid heeft grovere poriën én produceert maar liefst twee keer zoveel talg. De zuurgraad is sneller verstoord, waardoor de huid kwetsbaarder is en daarnaast heeft de mannenhuid te kampen met oververhoorning, waardoor poriën sneller verstopt raken en baardharen gemakkelijker ingroeien.

  2. Is dat niet raar: mannen naar een huidspecialist?
  Nee hoor! Net als vrouwen vinden mannen het ook niet leuk om last te hebben van bijvoorbeeld huidonzuiverheden, steelwratjes of roodheid. Gelukkig weten steeds meer mannen de weg naar de huidspecialist te vinden. Bij ons is inmiddels een kwart van onze klanten man.

  3. Wat kun je mannen zoal bieden?
  Veel van de behandelingen waar vrouwen voor langskomen, zetten we ook in voor mannen. Daaronder zijn behandelingen tegen overbeharing in het gezicht, of camouflagetechnieken als iemand bijvoorbeeld pigmentvlekken heeft of een tatoeage die hij minder wil laten opvallen. Ook voor mannen geldt dat voor een aantal behandelingen een vergoeding mogelijk is door de zorgverzekeraar.

  4. Welk huidprobleem zie je nogal eens bij mannen?
  We zien veel jongere mannen die te maken hebben met acne. Daar hebben we gelukkig een behandeling voor. Mannen kunnen last hebben van ingegroeide baardharen, en dat komt vaak door de manier van scheren. Zij kunnen beter gebruik maken van een scheerapparaat met een platte kop, waardoor er minder diep in de huid gewerkt wordt. Om het probleem aan te pakken, kunnen we haarreducerende behandelingen bieden met behulp van elektrische epilatie, laser of IPL.

  5. Komen mannen ook langs voor cosmetische behandelingen?
  Jazeker! Ook mannen komen bij ons langs voor anti-agingbehandelingen of voor behandelingen door onze cosmetisch arts, om bijvoorbeeld een fronsrimpel aan te pakken. Zo’n rimpel kan erg storend zijn, en dan is het mooi dat die met behulp van botox aangepakt kan worden.

  Hulp bij huidproblemen
  Heb jij last van (één van) de volgende huidproblemen? Dan ben je bij Vital Huidinstituut op de juiste plek om je huid te verbeteren!
  – acne, mee-eters en onderhuidse ontstekingen
  – rosacea
  – pigmentvlekken
  – een rokershuid
  – (acne)littekens of vlekjes
  – rimpels en (fijne) lijntjes

  Specialist in
  – huidverbetering
  – anti-aging
  – acnebehandeling
  – ontharen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply