Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 5x tips hoe je je uiterlijke verzorging op peil houdt in lockdown

  Nu de strengste lockdown in Nederland actief is sinds de coronacrisis eerder dit jaar begon is het extra belangrijk om goed op je lichaam en geest te letten. Juist nu alle dagen misschien een beetje op elkaar lijken en veel activiteiten en sociale contacten komen te vervallen, is het fijn om volle aandacht aan jezelf te geven.

  Voor sommige mensen werkt zo’n periode juist als periode van bezinning, terwijl anderen net een extra duwtje in de rug nodig hebben om zo’n tijd door te komen. Wist je dat het al heel goed kan helpen door iedere dag iets te doen aan je uiterlijke verzorging? Het geldt namelijk vaak dat als je aan de buitenkant tevreden bent je daardoor ook juist goed in je vel kunt zitten. In dit artikel lees je daarom enkele handige tips voor je uiterlijke verzorging in tijden van een lockdown.

  Was je haar, maar niet te vaak voor een goede look
  Zoals je misschien wel weet is het voor je haar niet heel goed om het dagelijks of om de dag te wassen. Toch doet een groot deel van de Nederlanders dit wel, omdat zij vinden dat hun kapsel na een dag er wat vettig uit begint te zien. Wat zij vaak niet weten, is dat ze hier zelf deels voor zorgen. Door je haren elke dag te wassen raakt het haar beschadigd. Was je je haar 1 of 2 keer per week dan zul je zien dat je kapsel veel frisser aanvoelt en eruit ziet. Een lockdown is de perfecte periode om hiermee te beginnen – je moet immers toch veel thuis blijven, dus niemand die een vet kapsel ziet. Aan het begin zal je haar er namelijk nog wel even dof of vet uitzien, omdat het een kwestie van wennen is.

  Geef je haar een feestelijk kleurtje
  Wat ook kan helpen om je look een flinke boost te geven in de winter is door te beginnen met haar kleuren. Je kapsel een ander kleurtje geven kan eenvoudig vanuit huis, zolang je daar de juiste producten voor aanschaft. De kapper is dan misschien wel gesloten, maar de kans is groot dat ze wellicht te bereiken is voor online of telefonisch advies. Daarmee help je de kapper aan wat werk en je uiterlijk aan een feestelijk kapsel. Het is grappig hoe zo’n verandering, zoals het kleuren van je haar, je goed kan laten voelen. Je ziet het bijvoorbeeld ook vaak dat mensen na een break-up zo’n transformatie doorgaan en zich daarna gelukkiger voelen.

  Zorg voor goede gezichtsverzorging
  Daarnaast is de juiste gezichtsverzorging essentieel. Dit is voor een ‘gewone’ dag zonder lockdown uiteraard al een aanrader, maar er zijn nog steeds veel mensen die liever niet in de weer gaan met crèmes en serums. Toch is het bewezen dat iedere dag de juiste gezichtsverzorging je huid een energieboost kan geven en jij je daardoor ook beter kunt voelen. Kijk daarom eens naar producten die geschikt zijn voor jouw huid. Er is voor alle soorten huid wel iets te verkrijgen. Ga voor een dagcrème, nachtcrème en eventueel een serum. Af en toe een maskertje kan ook wonderen doen. Geen zin om een hele routine te doen? Maak dan in ieder geval je gezicht dagelijks schoon en zorg voor minstens één crème om je huid te hydrateren.

  Geef jezelf een manicure of pedicure
  Veel mensen vinden het heerlijk om verzorgde nagels en teennagels te hebben. Nu je niet meer bij je favoriete pedicure of manicure langs kunt gaan, is het aan te raden om zelf aan de slag te gaan met een pedicurebehandeling of een manicurebehandeling. Trakteer jezelf op heerlijke, zachte voeten met een voetenbad met zeezout of een ander natuurlijk middel. Vervolgens maak je alles goed droog en zorg je voor een gladde huid door het gebruik van crème en eventueel een eeltkrabber. Zijn je voeten helemaal schoon en droog? Dan kun je aan de slag gaan met je nagels: verwijder oude nagellak, maak je nagels goed schoon en kies voor een nieuwe nagellak. Dit proces kun je uiteraard ook bij je handen doen: kies in dat geval voor de juiste handproducten voor een manicure.

  Ga naar buiten voor een frisse wandeling
  Tot slot is het belangrijk om regelmatig een frisse neus buiten te halen. Een wandeling door de buurt, door het bos of over het strand is namelijk absoluut niet verboden en wordt juist aangeraden om je gezondheid op peil te houden. Door regelmatig naar buiten te gaan en te bewegen zul je zien dat je je al gauw beter voelt – zowel lichamelijk als geestelijk. Dat is namelijk de invloed van frisse lucht en bewegen. Je slaapt beter, je hebt meer energie en je bent meestal minder vermoeid. Eigenlijk is naar buiten gaan wat dat betreft de goedkoopste en meest natuurlijke manier om je uiterlijk een boost te geven. Want: wanneer je je van binnen oké en energiek voelt, ga je dat ook van buiten zien.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply