Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 6 redenen om voor een ooglaserbehandeling te kiezen
  Rate this post

  Heb je het idee dat je minder scherp ziet dan voorheen? Of heb je in de avond vaak last van hoofdpijn? Misschien heb je al een bril of draag je contactlenzen om op afstand of juist dichterbij beter te kunnen zien. Klachten zoals minder scherp zien, last hebben van hoofdpijn en een algeheel gevoel van malaise kunnen betekenen dat je je ogen opnieuw moet laten meten. Wanneer je je bril of lenzen niet frequent draagt, kan je zicht achteruit gaan, maar ook wanneer je dit wel doet, kan dat gebeuren. In beide gevallen is ooglaseren wellicht een oplossing voor een beter zicht. In dit artikel geven we je enkele redenen waarom je voor een ooglaserbehandeling kunt kiezen.

  Niks meer op je gezicht
  Je gezicht is je visitekaartje: het kan maar zó zijn dat je het dragen van een bril helemaal niet mooi vindt of dat je het montuur niet fijn vindt zitten. De belangrijkste reden voor mensen om hun ogen te laten laseren is dan ook dat ze voorgoed van een bril of lenzen af willen. Hier kunnen uiteraard meerdere redenen voor zijn, naast het feit dat je het niet mooi vindt. Misschien vergeet je regelmatig om je lenzen uit te doen of vergeet je wekelijks wel een paar keer om je bril mee te nemen naar je werk. Het kan ook maar zo zijn dat je een bril niet lekker vindt zitten of dat je het niet prettig vindt om iedere dag lenzen in en uit je ogen te doen.

  Beter zien na een behandeling
  Wat natuurlijk ook ontzettend belangrijk is, is dat je na een ooglaserbehandeling weer als vanouds kunt zien, zonder dat je hierbij een hulpje zoals een bril of een paar lenzen nodig hebt. Stel je eens voor dat je in de ochtend wakker wordt en dat je direct alles goed kunt zien? Vooral wanneer je al een tijdje een bril of lenzen draagt, is dit ineens een hele openbaring. Wat ook extra mooi meegenomen is, is dat je bijvoorbeeld  wanneer je wakker wordt veel minder tijd hoeft te besteden aan het klaarmaken. Je hebt immers geen lenzen meer nodig die je eerst nog zorgvuldig in je ogen moet doen.

  Pijnloze behandeling
  Vind je het spannend om je ogen te laten laseren? Dat is hartstikke logisch: je ogen zijn gevoelige onderdelen van je lichaam. Het is nogal wat om daar wat aan te laten doen. Toch hoef je echt niet bang te zijn: je ogen laseren is namelijk volledig pijnvrij. Je wordt namelijk altijd geholpen met de nieuwste apparatuur en volgens de nieuwste technieken. Daarnaast weten de artsen bij een praktijk voor ogen laseren uiteraard goed wat ze doen. Het is niet voor niets zo dat steeds meer Nederlanders hun ogen laten laseren. Maak je dus geen zorgen over eventuele pijn die je zou ervaren tijdens een behandeling.

  Snel herstellen
  Wat ook prettig is om te weten is dat je redelijk snel herstelt van een behandeling ooglaseren. Juist omdat er tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken wordt je oog zo min mogelijk aangetast. Dit betekent onder andere dat er amper nog in het oog wordt gesneden. Bij sommige behandelingen werken de artsen zelfs helemaal op de oppervlak van je oog en gebeurt er niets ín je oog! Na het ooglaseren mag je direct naar huis, waarna het herstellen kan beginnen. Echt scherp zien zul je pas na een aantal dagen kunnen, omdat je ogen tijd nodig hebben om goed te herstellen. Tijdens deze dagen zul je geen pijn voelen of last hebben van je ogen, dus ook het herstelproces is pijnvrij.

  Uiteindelijk bespaar je geld
  Je moet er rekening mee houden dat een ooglaserbehandeling in één keer meer geld kost dan wanneer je een bril moet aanschaffen. Dit hoge(re) bedrag is misschien even schrikken, maar na verloop van tijd zul je zien dat een ooglaserbehandeling kostenbesparend is. Misschien kun je het eens uitrekenen wat je kwijt bent aan je lenzen en je bril(l)en. Zet dat eens naast elkaar en zoek op wat een behandeling ooglaseren kost. Grote kans dat je bij een ooglaserbehandeling voor de rest van je leven ‘goedkoper’ uit bent.

  Voor altijd goed zien
  Een ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat je voor altijd scherp zult zien. Er zit geen houdbaarheidsdatum aan een dergelijke behandeling. Er is verschillend onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het hoornvlies de mogelijkheid heeft om zichzelf op de juiste manier te herstellen, waarna je weer als vanouds kunt zien. Ook is er bewezen dat er geen negatieve effecten te zien zijn door een ooglaserbehandeling, zelfs niet na een x aantal jaren. Zeg maar vast gedag tegen je bril(len) en lenzen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply