Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 7 redenen om te trouwen
  Rate this post

  Het is de meisjesdroom van menig jonge vrouw: trouwen in een prachtige droomjurk, een romantisch feest en een sprookjesachtige dag. Maar is in het huwelijksbootje stappen nog wel van deze tijd? Er is immers ook nog zoiets als geregistreerd partnerschap? Tóch zijn er nog steeds genoeg redenen om te trouwen, en dé dag van je leven te ervaren.

  #1 Liefde
  De voornaamste reden is natuurlijk de liefde. Jullie houden van elkaar en willen dat bezegelen met een huwelijk.

  #2 Zekerheid
  Door te trouwen hebben jullie rechten en plichten ten opzichte van elkaar. Je wordt voor de wet een team. Zo ben je elkaars erfgenaam, heb je bij het overlijden van je partner recht op nabestaandenpensioen en hoef je bij een rechtszaak niet tegen elkaar te getuigen. Jullie krijgen ook automatisch gezag over kinderen die jullie samen krijgen. Dat laatste is ook het geval bij geregistreerd partnerschap, maar in het buitenland wordt dat niet altijd erkend.

  #3 Religie
  Ben jij gelovig of is je partner aangesloten bij een kerk? Dan kan dat een reden zijn dat jullie ervoor kiezen om eerst te trouwen voordat jullie bij elkaar gaan wonen.

  #4 Feest
  Het leven moet je vieren! En dat geldt natuurlijk ook voor je huwelijksdag. Wat is er heerlijker dan eens helemaal in het middelpunt van de belangstelling te staan en een prachtig feest te geven voor al je familie, vrienden en iedereen die belangrijk voor je is?

  #5 Gelukkiger
  Of je er nu in gelooft of niet: verschillende onderzoeken zouden hebben aangetoond dat een huwelijk een gelukkiger mens van je maakt. Dat maakt trouwen nóg meer de moeite waard!

  #6 Nieuwe naam
  Heb je altijd al een andere achternaam willen hebben? Dan is dit je kans, want je kunt ervoor kiezen om de naam van je partner aan te nemen.

  #7 Fiscaal voordeel
  Het is niet zo romantisch en het heeft dan ook weinig met liefde te maken, maar het is toch een leuke bijkomstigheid. Door te trouwen worden jullie namelijk elkaars fiscale partner, wat belastingtechnisch heel voordelig kan uitpakken.

  Maar eerst …
  Er komt heel wat bij kijken om de mooiste dag van je leven voor te bereiden. Dat kan heel wat hoofdbrekens kosten, terwijl je juist van deze tijd zou moeten gaan genieten! Ina Poppen-Ensing weet als geen ander hoe zij jullie daarin kan ontzorgen: ‘Ik was al ambtenaar van de Burgerlijke Stand en heb in 2017 mijn hart gevolgd door ook weddingplanner te worden. Ik vind het geweldig om het aanstaande bruidspaar alles uit handen te kunnen nemen door de totale organisatie, van de uitnodigingen tot de bedankjes, te doen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply