Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 7 tips om meer kleur aan te brengen in je interieur

  Kan jouw neutrale interieur wel wat kleur gebruiken, maar weet je niet precies hoe? Met onderstaande zeven tips breng je een vleugje kleur in huis.

  1. Kies voor gekleurde accessoires
  Een goed interieur zit ‘m in details. Gekleurde accessoires kunnen een prachtige aanvulling zijn op jouw neutrale interieur. Kleine kleuraccenten vallen dan namelijk al snel op. Je kunt dan onder andere denken aan kussens, vazen, fotolijstjes, kandelaars en lampjes. Je krijgt het mooiste effect als je de focus legt op één kleur en de verschillende tinten hiervan. Als je het lastig vindt om een kleur te kiezen, kun je altijd eerst inspiratie opdoen in woonwinkels of op Pinterest of Instagram.

  Het fijne is dat nieuwe accessoires geen gat in je budget hoeven te slaan. Ben je de kleur(en) zat? Geen man overboord: bij budgetketens of tweedehands winkels of marktjes shop je nieuwe accessoires die lief zijn voor de portemonnee. Je kunt de kleuraccenten dus regelmatig vervangen. En als je echt krap bij kas zit, kun je zelf met een pot verf aan de slag gaan.

  2. Maak een statement wall
  Als neutrale kleuren in jouw interieur de boventoon voeren, word je hoogstwaarschijnlijk niet blij van gekleurde muren. Maar een statement wall is misschien wel het overwegen waard, waarbij je kiest voor één muur met een andere kleur. Kies de kleur nooit in de winkel, want het kan thuis ineens heel anders uitpakken. Het is lastig om vooraf in te schatten welke kleur precies in jouw huis zou passen. Neem staaltjes mee naar huis en kijk goed welke kleur jouw interieur zou complementeren. In plaats van een kleur kun je natuurlijk ook gaan voor een leuk behangetje.

  3. Planten en bloemen
  Een subtiele en eenvoudige manier om kleur in je huis te brengen is door planten en bloemen neer te zetten. Met een paar weelderige planten zorg je voor groen in huis en met bloemen kun je oneindig met kleuren variëren. Deze kleurige sfeermakers fleuren een ruimte meteen op, werken kalmerend en ruiken ook nog eens lekker.

  4. Vervang je gordijnen voor een kleurrijk exemplaar
  Hoewel je gordijnen misschien vooral uitkiest om hun functionaliteit, doen ze meer voor je interieur dan je wellicht denkt. Het kiezen van kleurrijke gordijnen kan al een wereld van verschil maken. Ga naar een woonwinkel of lapjesmarkt en vraag daar of je kleine stukjes stof mee naar huis mag nemen om te kijken hoe het staat. Schroom niet om eventueel voor gordijnen met een druk printje te gaan. Door het contrast met het neutrale interieur worden ze zo een ware blikvanger. Tip: ga je voor een effen gordijn, kies dan een kleur die goed bij de vloer past.

  5. Geef je deur(en) een likje verf
  Vind je een gekleurde muur toch iets te veel van het goede, dan kun je er ook voor kiezen om alleen een deur een ander kleurtje te geven. Je deur een andere kleur geven ligt misschien niet meteen voor de hand, maar het kan heel mooi afsteken naast neutraal gekleurde muren. Vind je het in woonkamer iets te opzichtig, dan kun je ook voor de deur(en) in de gang kiezen. Ook kun je voor een minder felle kleur of voor dezelfde kleur als je muren gaan, mits deze niet wit zijn. Wil je ook meer kleur buitenhuis? Dan leent de buitendeur zich uitstekend voor een kleurtje, zodat je altijd vrolijk naar binnen stapt. Je schijnt zelfs je huis sneller te verkopen als je voordeur een kleurtje heeft.

  6. Verf je kozijnen en glaslatten
  Door de kozijnen en glaslatten aan de binnenkant van je huis een kleurtje te geven, kun je een heel levendig effect creëren. Bovendien geef je de ramen een frisse uitstraling. Hier kun je het beste acryllak voor gebruiken, omdat het amper verkleurt, snel droogt en duurzaam is. Ook het verven van de kozijnen buiten is een goede optie als je meer kleur buitenshuis wilt.

  7. Leg een kleurig vloerkleed neer
  Een levendig vloerkleed komt helemaal tot zijn recht in een neutraal interieur en geeft een ruimte meteen een compleet andere look. Waar normaal gesproken subtiel de norm is, mag je met het vloerkleed helemaal los. Je kunt uiteraard voor een effen kleur gaan, maar er liggen ook kleden met prachtige prints in de schappen: van zwierige vintage prints tot strakke, geometrische patronen. Let er wel op dat je vaak lang met een vloerkleed doet, dus kies alleen voor een exemplaar die je echt fantastisch vindt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply